Tech1 juht: sõitjad tegid hooajal vigu, meie ka, kuid oleme rahul

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus.
Kevin Korjus. Foto: Renault World Series

Vormel Renault 3.5 sarja tiimi Tech1 juht Simon Abadie tunnistas, et lõppenud hooajal tehti nii mõnigi viga, kuid üldkokkuvõttes jäi ta aastaga rahule.

«Kahe uustulnukaga võistlustulle asuda on alati riskantne,» tunnistas Abadie. «Kui kuna oli teada, et 2011. aasta jääb viimaseks, kui sõidetakse vana mudeliga, oli see heavõimalus katsetamiseks. Võitsime selle autoga ühe individuaalse ja kolm konstruktorite karikat ning otsustasime Kevin Korjusele ja Arthur Picile võimaluse anda.»

Korjus alustas hooaega väga hoogsalt ning Aragonis võetud sõiduvõiduga tõusis ta noorimaks meheks, kes sarjas triumfeerinud.

«Kevin alustas võitmist väga varakult, mis oli tore tasu talvel nähtud vaeva eest. Ta näitas, et see polnud juhus, kui võitis ka Monzas ja Nürgurgringil,» kiitis Abadie. «Austasime hooaega suurepäraselt ning paljud arvasid, et Kevin on võimeline lausa üldvõiduks.»

Abadie tõdes aga, et hooaja teine pool oli asjade üsna loogiline käik, kuna uustulnukana on väga raske aasta kokkuvõttes poodiumi kõrgeimale astmele tõusta ning pikal hooajal maksavad kogemused.

«Kevin ja Arthur tegid vigu, samamoodi ka meie, kuid see on loogiline, kui sul on tiimis sõitjad, kes alles õpivad,» hindas Abadie. «Kokkuvõttes olen kõigi panusega väga rahul. Alati, kui olime raskustes, reageerisid sõitjad ja muu personal võimalikult hästi. Olime alati väga kiired. Sel aastal oli üldine tase väga kõrge, kuna pole just tavaline olukord, kus kvalifikatsioonis mahuvad 15 meest ühe sekundi sisse.»

Korjus lõpetas hooaja 120 punktiga kuuendal kohal, Pic oli 12 silmaga 23. positsioonil.

«Kuigi me ei võitnud tiitlit, oli hea aasta. Sõitjad õppisid palju ning neil on nüüd lihtsam karjääris järgmisi samme teha,» arvas Abadie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles