Poom Iirimaa ajalehele: Eesti edu näitab, et kõik on võimalik

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Poom
Mart Poom Foto: Raigo Pajula

Endine Eesti jalgpallikoondise väravavaht ja nüüd koondise väravavahtide treenerina tegutsev Mart Poom rääkis Iirimaa ajalehele Irish Independent Eesti jalgpalli ajaloost ning tunnistas, et usub, et Eesti võib ka EMi play-off mängudes Iirimaast jagu saada.

120 korda Eesti koondist esindanud Poom tõi välja, mis on viimaste aastate jooksul Eesti jalgpallis kõige rohkem muutunud. «Eesti suurim klubi on Flora ja kui mina veel mängisin, koosnes koondis peamiselt Flora meestest, aga nüüd mängib suurem osa mehi välismaal. Mõistagi saavad nad niimoodi rohkem kogemusi,» sõnas Poom.

Eesti jõudis esimest korda EMi play-off’i ja selleks, et pääseda finaalturniirile, tuleb alistada Iirimaa. Esimene mäng peetakse 11. novembril Tallinnas ning kordusmäng 15. novembril Dublinis.

Poom tõdes, et valiktsükli alguses ei osatud sellist edu ette näha. «Meil polnud väga kõrged lootused, tahtsime lihtsalt hästi mängida. Aga meie edu näitab, et kõik on võimalik, kui endasse usud, sul on head mängijad, hea treener ja natuke õnne,» mõtiskles Poom.

Poomi arvates oli valiktsükli pöördepunkt Belgradis peetud mäng Serbiaga, mille Eesti mäletatavasti võitis. «See andis meile kõvasti usku juurde, see oli esimene kord, kui alistasime võõrsil nii suure riigi, pealegi veel kaotusseisust,» meenutas Poom. «Pärast seda mängu hakkasime uskuma, et võime kõiki võita.»

Poom tunnistas, et on vaid üks mäng, mida Eesti väga meenutada ei taha – võõrsil saadud kaotus Fääri saartelt. «See oli ainus mäng, kus me olime favoriidid,» nentis ta. «Aga nüüd on pinge Iirimaa peal, neil on võidukohustus. Viis aastat tagasi keskendusime sellele, et mitte lasta endale väga palju väravaid lüüa. Aga nüüd läheme väljakule võitma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles