Galerii: selgusid juubelihooaja parimad mootorisportlased

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu tähistab Eesti auto-motosport oma 90. juubelit. 28. augustil 1921. aastal toimus Eestis esimene võidusõit autodele ja mootorratastele marsruudil Tallinn-Rapla-Tallinn, milles osales kaheksa autot ja kaks mootorratast. Seda sündmust loetakse Eesti auto- ja mootorrattaspordi ühiseks sünnihetkeks. Eile peeti Estonia kontserdisaalis Eesti auto- ja mootorrattaspordi pidulik juubelikontsert-aktus, kus autasustati selle aasta parimaid.

Suurejoonelisel üritusel oli kohal üle 800 külalise. Estonia kontserdisaalis anti kätte tänavused mootorispordi Eesti meistritiitlid, mida oli kahe ala peale kokku 77. Samuti kuulutati välja juubeliaasta parimad mootorisportlased ja anti üle rändkarikad ning eriauhinnad.

Auhinnasaajad:

Üheksa kümnendi parim naismotosportlane – Luule Tull (21-kordne NSVL meister motospordis, 42-kordne Eesti meister motospordis ja 9-kordne Kalevi Suursõidu võitja. 1971 . aasta parim Eesti naissportlane)

Parim naismotosportlane 2011 – Maarja Noorak (Eesti motoringraja karikavõitja Rookie 600)

Eedo Raide nimeline rändkarikas parimale rallipaarile E rühma tagaveolisel autol – Ago ja Kalle Ahu

Aasta autospordi abiline 2011 – Teele Sepp (Panuse eest  autospordi arengusse rahvaspordikomitee liikmena, E-Cup sarja käimalükkamise eest tunnustus nii talle kui kogu meeskonnale)

Aasta motospordi abiline 2011 – Carol Reesna (Panuse eest ühe unustatud ala taas ellu äratamise eest. On olnud sel aastal aktiivne eestvedaja speedway sarjade korralduse juures ja läbi tema tunnustatakse kogu seltskonda, kes puhuvad eluvaimu sisse speedway’le, kus järgmisel aastal üle pika aja toimuvad taas Eesti meistrivõistlused)

Parim motoringrajaklubi 2011 – Motodepoo Green Team

Parim motokrossiklubi 2011 – Red Moto Honda Racing

Tridens Eesti meistrivõistluste parim tootja 2011 – KTM

Ants Seileri rändauhind parimale Eesti vormelisõitjale – Kevin Korjus

Karl Siitani rändkarikas parima tulemuse eest rahvusvahelisel autorallil – Ott Tänak ja Kuldar Sikk (Sardiinia MM-ralli seitsmes koht)

Parim noor motoringrajasõitja 2011 – Hannes Soomer (ADAC Junior Cup 23. koht)

Parim noor motosportlane 2011 – Tamur Talviku (Motokrossi 65 cc klassi maailmameistrivõistluste neljas koht, sama klassi Euroopa meistrivõistluste kolmas koht ja Eesti meister)

Parim rallipaar 2011 – Ott Tänak ja Kuldar Sikk (SWRC sarja teine koht, klassivõidud Sardiiniast, Saksamaalt ja Prantsusmaalt)

Parim noor rallisõitja – Karl Kruuda (SWRC sarja kuues koht, IRC sarjas kümnes koht)

Parim motoringrajasõitja 2011 – Martin Pärtelpoeg (Euroopa meistrivõistluste 16. koht, Scandinavian Open sarja viies koht ja Eesti meister)

Motospordi aasta uustulnuk 2011 – Aigar Leok (Enduuro maailmameistrivõistlustel klassis E2 kümnes koht)

Motospordi aasta üllataja 2011 – Priit Rätsep (Motokrossi Euroopa meistrivõistluste viies koht, Kegumsi etapivõit ja kahekordne Eesti meister)

Parim motosportlane 2011 – Tanel Leok (Motokrossi maailmameistrivõistlustel klassis MX1 12. koht)

Parim autoringrajasõitja 2011 – Kevin Korjus (Vormel Renault 3.5 sarja kokkuvõttes kuues koht ja kolm etapivõitu)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles