Tšehhi võitis 23-aastase vaheaja järel Fed Cupi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lucie Hradecka (vasakul) ja Kveta Peschke võitsid paarismängu ja kindlustasid Tšehhile üldvõidu.
Lucie Hradecka (vasakul) ja Kveta Peschke võitsid paarismängu ja kindlustasid Tšehhile üldvõidu. Foto: SCANPIX

Naiste tennise Föderatsiooni karikasarja finaalis alistas Tšehhi naiskond mängudega 3:2 kodupubliku ees mänginud Venemaa.

Kaks võidupunkti tõi Tšehhile tänavune Wimbledoni võitja, maailma edetabeli teine reket Petra Kvitova, kes võitis mõlemad üksikmängud. Otsustavas paarismängus alistasid Lucie Hradecka ja Kveta Peschke 6:4, 6:2 Jelena Vesnina ja Maria Kirilenko.

Venemaale tõid võidupunkti Svetlana Kuznetsova ja Anastassia Pavljutšenkova, mõlemad alistasid tšehhide teise numbri Lucie Safarova.

Kuigi Tšehhi lipu all on Fed Cupis mängitud alates 1994. aastast (varem Tšehhoslovakkia ning Tšehhi ja Slovakkia Vabariikide nime all), on tšehhid varemgi viiel korral Fed Cupi võitnud – 1975., 1983., 1984., 1985. ja 1988. aastal. Ehk et praegune Tšehhi esinumber Kvitova polnud veel sündinudki, kui tšehhid viimati Fed Cupi võitsid – nimelt sündis Kvitova 8. märtsil 1990. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles