Sampras: 20 aasta pärast on Safin Venemaa president

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine maailma esireket Marat Safin.
Endine maailma esireket Marat Safin. Foto: SCANPIX

Tenniselegend Pete Sampras ennustas, et kaks aastat tagasi tippspordiga lõpparve teinud ning nüüd riigiduumasse kandideerivast endisest Venemaa tennisistist Marat Safinist võib 20 aasta pärast saada ka Venemaa president.

31-aastane Safin võitis oma karjääri jooksul kaks suure slämmi turniiri, 2000. aasta US Openi finaalis alistas ta just Samprase. Sama aasta novembris tõusis ta ka maailma esireketiks, vahendab AFP.

Nüüd kandideerib ta valitseva partei, Ühendatud Venemaa ridades riigiduumasse.

«Marat on väga intelligentne inimene, kes oskab end suurepäraselt väljendada,» kiitis endine maailma esireket Sampras Safinit. «Minu arvates on see tore, et ta tahab oma kodumaal poliitikaga tegeleda. Usun, et ta saaks hästi hakkama. Ta saab inimestega hästi läbi ning ta meeldib paljudele, see on poliitiku jaoks juba pool võitu. Ta on alles noor inimene, tore, et temas selline kirg on.»

«Usun, et 20 aasta pärast on Marat Venemaa president,» jätkas Sampras. «Uskuge mind, teda ootab ees väga edukas poliitikukarjäär. Ta on rahvusvaheline staar ja tulevane president.»

Safin pole kaugeltki mitte esimene Venemaa sportlane, kes poliitikasse siirdunud. Peaminister Vladimir Putini juhitud Ühendatud Venemaa ridadesse kuuluvad ka näiteks iluuisutamise olümpiavõitja Anton Sihharulidze, iluvõimlemise olümpiavõitja Alina Kabajeva, kiiruisutamise olümpiamedalist Svetlana Žurova ning endine profipoksi maailmameister Nikolai Valujev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles