Kuidas jooksjad ja ratturid peaksid talvel sportima?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattur talvises metsas.
Rattur talvises metsas. Foto: Anthony Devlin/PA Wire/Press Association Images

Tippspordiga lõpparve teinud endine tippjooksja Pavel Loskutov sõnas hiljuti, et Eesti tippjooksjate viga on see, et väljaspool võistlusperioodi puhatakse liialt ja vorm läheb alla, kirjutab e-treening.ee.

Kas see käib ka harrastajate kohta? Kuidas peaks jooksu või rattaspordiga tegelev harrastaja talvel sportima, et uuel hooajal veelgi paremaid tulemusi näidata?

Võlusõna on mitmekesisus

Mida mitmekesisem on talvine hooaeg, seda parem. Liigutama peaks endiselt sarnases mahus, kuid erinevaid spordialasid harrastades. Otsi vaheldust suusatamisest, ujumisest ja erinevatest saalitrennidest. Kui treenid jõusaalis, pööra enam tähelepanu kerelihaste tugevdamisele. Harjutused, mida saab edukalt ka kodustes tingimustes sooritada, on videotena kättesaadavad kõigile meie liikmetele.

Suusatamine on parim alternatiiv

Kuna meie kliimas kestab talvine lumeperiood üsna lühikest aega, siis soovitame jooksu ja/või rattasõidu harrastajal eelkõige talvel suusatada. See on hea vaheldus ning rakendab töösse palju ülakehalihaseid, mis joostes ja jalgratast pedaalides tihti nõrgaks võivad jääda. 

Sea endale alati talvine eesmärk

Kui tahad olla kevadel heas füüsilises vormis ja valmis lööma oma eelmise hooaja rekordeid, läbi kindlasti talvel vähemalt üks suusamaraton. Lisaks sportlikule naudingule pakub iga aasta vaimselt kõva fiilingut Tartu Maraton, mis toimub 19. veebruaril 2012 ehk veidi rohkem kui kolme kuu pärast. Mitu korda oled sina talvisest laulupeost osa võtnud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles