Üllar Kerde: meeskond sai lõpuks ometi valmis

Peep Pahv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Kerde (paremal) mängus Prostejoviga seletamas Janar Taltsiga
Üllar Kerde (paremal) mängus Prostejoviga seletamas Janar Taltsiga Foto: Sille Annuk

Kui Tartu Rocki meeskond enne eilset eurosarja avakohtumist riietusruumi kogunes, ütles peatreener Üllar Kerde, et pallurid on nüüd lõpuks valmis korvpalli mängima. 94:69 võit näitas, et treener ei eksinud.

Rocki avamäng Euro Cup sarjas Tšehhi Prostejovi vastu pakkus minutijagu õudust ning 39 minutit korralikku korvpalli. «Pidime näitama, millega oleme paar kuud treeningutel tegelenud,» lausus Kerde teisipäeval Postimehele. «Suutsime kaitses hästi tegutseda ning vahepealne kaks nädalat kestnud tugev üldkehaline treening aitas meil lõpuni vastu pidada.»

Rocki juhendaja hoidus pilvedes hõljumisest, andes endale aru, et kodus saavutatud 25-punktiline edu ei tähenda veel võitu. FIBA eurosarja alagrupiturniirile pääseb kahe mängu kokkuvõttes parimaks osutunud meeskond. Korduskohtumine peetakse tuleval kolmapäeval Tšehhis.

«Seal tuleb hoopis teine mäng,» nentis Kerde. «Me ei hakka passiivselt seisu hoidma, peame vastaseid jätkuvalt aktiivselt suruma. Paar tagavarakäiku on meil veel olemas.»

Kerde hinnangul oli võidu võti hea kaitse, ent siingi nägi ta arenguruumi. «Peame õiged süsteemid kiiremini leidma. Tänagi oli asju, mida pidanuks kohe mängu alguses muutma,» arutles ta.

Tartlased kasutasid eile üheksat meest ning kõik nad mängisid vähemalt kümmekond minutit. «Võin kinnitada, et tunnen juba oma mehi hästi, tean, keda kasutada,» rääkis Kerde. «Igale kohale on vahetus olemas.»

Rocki täpseimana tõi tagamees Georgi Tsintsadze 24 punkti ning andis kuus söötu. Samas oli grusiin hommikul haige. «Tundub, et haigus mõjus hästi – võin teinekordki tõbine olla,» märkis Tsintsadze muheledes. «Näitasime tänavuse hooaja parimat korvpalli, tegemist on viimasel ajal tehtud tohutu töö viljaga.»

Tšehhi meistriliigas liidrikohta jagava Prostejovi peatreener Miroslav Marko möönis, et meeskond alustas kohtumist halvasti ning terve mängu valmistas neile tõsist peavalu 15 punkti toonud Vallo Allingu.

Vahetusest sekkunud Allingu, Kestutis Šeštokas, Gert Kullamäe ja Silver Leppik kogusid kokku 41 punkti. Hooaja parima partii esitas kogenud leedulane Šeštokas. «Sellisteks mängudeks sai ta siia toodudki,» märkis Kerde rahulolevalt naeratades.

Skoori kasvatanud meeste kõrval tõstis Kerde esile Tanel Teini panust. Tartlastest enim mänguaega saanud Tein ei toonud küll ühtegi punkti, ent aitas kaaslasi viie sööduga ning paistis silma targa tegutsemisega.

«Täna oli meil platsil liider ning tema punktidest puudust ei tuntud – liidriks olemine ei tähendagi 30 punkti viskamist,» viitas Kerde varjatud kangelasele. «Tanel oli tänaseks mänguks hästi valmis.»

Mäng algas mõlemapoolsete tõusude ja mõõnadega. Rock jäi 0:5 kaotusseisu, ent sai seejärel 12 punkti järjest. Paraku lubati Tšehhi klubil vastata omakorda kümnepunktilise seeriaga. Esimese veerandaja lõpuks juhtisid külalised 19:16.

Rock alustas võidumarssi teise veerandaja alguses, kui 14:0 sport viis nad juhtima 30:19. poolajavileks näitas tabloo Rocki eduseisu 40:30. Kolmanda veerandaja kolme minutiga viskas Rock veel üheksa vastuseta punkti ning liikus täistuuridel võidu suunas. Šeštokase viimase sekundi tabamus kuulutas veerandaja lõpuks Rocki ülemvõimu 71:44.

Kohtumise lõpus üritasid vastased vigade abil Rocki rünnakuid lõhkuda ning vahet vähendada, ent lähemale kui 22 punkti, nad ei jõudnud. Kullamäe kolmene vormistas Rocki võidu 94:69.

«Raske mäng, me ei teadnud vastastest midagi,» nentis 11 punkti toonud Kullamäe. «Kohtumise alguses kompasime pimeduses, vastase tugevad ja nõrgad küljed said selgeks alles mängu käigus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles