Miko-Ove Niinemäe teeb hooaja viimase stardi Walesi MM-rallil

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miko-Ove Niinemäe
Miko-Ove Niinemäe Foto: WRC Academy/McKlein

Autoralli MM-võistlustel noortele sõitjatele mõeldud WRC Academy klassis osalev Miko-Ove Niinemäe loodab oma hooajale panna ilusa punkti nädalavahetusel toimuval Walesi MM-etapil.

18-aastane noormees stardib MM-sarja viimasele etapile koos kaardilugeja Toomas Valteriga. WRC Academy sarjas hoiab Miko-Ove Niinemäe enne viimast etapi 12. kohta, olles eelneva viie etapiga kogunud 16 punkti.

Nagu kõik eelmised MM-etapid, millel noormees tänavu osalenud, on ka Walesi ralli tema jaoks täiesti uus, ja kodune valmistumine eelseisvaks võistluseks on kulgenud tavapäraselt ehk siis videote vaatamise abil.

«Walesi ralliks ettevalmistumisel on taas olnud videod mu head sõbrad,» nendib Niinemäe rõõmsalt. «Igatahes on enne Inglismaad enesetunne palju kindlam kui kahele eelmisele etapile startides. Ma küll ei tunne sealseid teid, kuid vahepeal kodus sõidetud võistlustel, Saaremaa rallil ja Kehala rallisprindil, olid samuti sügiseselt libedad teed ning need sobisid mulle hästi. Tempo oli nendel võistlustel hea ja seetõttu loodangi, et suudan ka Inglismaale tüüpilistel «tatistel» teedel hea rütmi leida. Loomulikult on sealsed kiiruskatsed rasked, aga usun, et minu jaoks siiski lihtsamad kui eelmised asfaldirallid.»

WRC Academy sarjas on oodata põnevat lahingut sarja meistritiitlile, kus üheks favoriidiks on Egon Kaur, kellele loomulikult hoiab pöialt ka Niinemäe. Aga pingeline ja põnev heitlus medalikohtade pärast võib kaasa tuua ootamatusi ning sellega avada võimalusi teistele sõitjatele.

«Mul on suhteliselt lihtne - annan endast parima ja vaatan, kuhu jõuan,» kommenteerib Niinemäe eelseisvat võistlust. «Lõhkuma pole mõtet minna ja peamine eesmärk on lõpuni sõita. Teiste katkestamiste peale ma ei taha loota, aga tunne on kuidagi hea enne seda võistlust ja ma vähemalt ise usun, et suudan seal lõpetada hea kohaga.»

Walesi ralli sõidetakse 10.-13. novembril, WRC Academy sõitjad lõpetavad oma etapi 12. novembri õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles