Loeb jälle maailmameister, Kauril läheb edu hoidmine raskeks

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantslane Sebastien Loeb kihutab Suurbritannias järjekordse MM-tiitli poole.
Prantslane Sebastien Loeb kihutab Suurbritannias järjekordse MM-tiitli poole. Foto: AFP/SCANPIX

Autoralli maailmameister on selgunud – kaheksandat aastat järjest kroonitakse tšempioniks prantslasest endine sportvõimleja Sebastien Loeb. Kõik sai klaariks pärast seda, kui rallikuninga ainus ohustaja soomlane Mikko Hirvonen katkestas Suurbritannia ralli teise päeva keskel.



Pärast Hirvoneni katkestamist võib Loeb täna ja homme rahulikult finišini veereda. Soomlasele sai saatuslikuks libe tee ja liiga suur hoog. Auto kaldus kurvis teelt välja ja puuoks tungis radiaatorisse.

«Autol polnud suuri vigastusi, kuid jahutussüsteemist kadus kogu vedelik,» nentis Hirvonen. «Tundsin ennast väga hästi, rajal oli küll libedaid lõike, kuid suutsin korralikult sõita… Paraku on nüüd kõik lõppenud – pean tänama meeskonda tehtud töö eest ja vaatama juba tulevikku.»

Esimest korda Ford Fiesta WRCga võistlev Ott Tänak pole ülemäära uljaks muutunud, kuid tänu mitme konkurendi katkestamisele hoiab 6. kohta. Liider Jari-Matti Latvalale kaotab ta 3.46.

Eesti praeguse parima rallimehe ees haigutab tühjus – Henning Solberg edestab teda peaaegu minutiga. Selja taga on aga mitu jälitajat. 13 sekundi sisse mahuvad veel Kimi Räikkönen, Krsi Meeke ja Matthew Wilson.

WRC Akadeemias võidu eest heitlev Egon Kaur on aga oma elu väga keeruliseks muutnud. Kokkuvõttes asub ta küll oma peakonkurendi Craig Breeni järel 2. kohal, kuid ka hooaja kokkuvõttes tema suurimaks rivaaliks olev iirlane võitis eile kõik kiiruskatsed.

Kahe esimese päevaga sõidetud 11 kiiruskatsest on Breen võitnud kümme. Seega on kahe mehe vahe virtuaalselt vähenenud 10-punktiliseks.

WRC Akadeemia võistlus lõppeb tänasega, seega sõidetakse veel kuus kiiruskatset. Arvestades, et Kaur kaotab Breenile 4.05,6, pole vastase ebaõnneta võimalik teda edestada. Kui aga Breen nopib Suurbritannias võidu ja Kaur saab 2. koha, tuleb iirlane eestlasele veel seitsme punkti võrra lähemale.

Kauril jääb krediiti kolm punkti, kuid kiiruskatseid sõidetakse kuus – iga võit annab aga juurde veel ühe silma. Hooaja kokkuvõttes esikoha võitmiseks peab Kaur tegema kõik, et Breen ei võidaks täna rohkem kui kaks kiiruskatset.

Kauril on kaalul ei vähem ega rohkem kui kogu edasine karjäär. WRC Akadeemia võitja teenib pool miljonit eurot, mis tuleb investeerida järgmiseks hooajaks MMil osalemisse. Kauri jaoks on see ainus võimalus jätkata karjääri SWRC-sarjas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles