Olümpiavõitjast Norra laskesuusataja kaalub kodakondsuse vahetamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frode Andresen
Frode Andresen Foto: Nordic Focus

Norra laskesuusataja Frode Andresen tahab võistelda 2014. aasta Sotši olümpial ning on selle nimel valmis isegi kodakondsust vahetama.

«Ma lähen Sotšisse,» kinnitas 38-aastane Andresen Dagbladetile.

Salt Lake City olümpial kuldmedali võitnud Norra teatenelikusse kuulunud Andresenil pole viimastel aastatel väga hästi läinud ning ta on Norra A-koondisesse mahtunud vaid paaril korral, suure pettumusena ei pääsenud ta Vancouveri olümpiale.

Kuigi Sotši olümpial oleks ta juba 40-aastane, on Andresen veendunud, et asub seal võistlustulle.  

«Ma tean, et ei saa midagi niisama ja pean alati läbima raskuste kadalipu, aga ma ei ole veel valmis alla andma,» sõnas 2000. aastal sprindis maailmameistriks tulnud Andresen. «Kõigepealt pean nüüd katsevõistlusel hea tulemuse tegema, et kvalifitseeruda MK-sarja. Lisaks on mul plaanis teha talvel mõned murdmaavõistlused.»

Andresen on ennast aastate jooksul näidanud ka hea murdmaasuusatajana ning praegu ei oskagi ta veel öelda, kas on 2014. aastal murdmaa- või laskesuusataja.

«Olen kuulnud, et Sotšis on rasked rajad ja see koht on mägedes, täpselt nagu mulle sobib,» lausus Andresen. «Probleem on koondisesse pääsemine. Kõige lihtsam oleks olümpiale saada siis, kui esindaksin oma ema sünniriiki.»

Andreseni ema on taanlanna ning kahtlemata on Taanis konkurents nii laske- kui murdmaasuusatamises olümpiakohtade osas väiksem kui Norras.

«Ma ei ole selle peale veel väga tõsiselt mõelnud, aga see võimalus on olemas. Olen pooleldi taanlane,» nentis Andresen. «See pole väga keeruline protsess, kui Norra olümpiakomitee sellega nõustub.»

Andresen on oma karjääri jooksul osalenud kolmedel olümpiamängudel ning võitnud iga kord ka medali – lisaks Salt Lake City kullale on tema auhinnakapis Nagano olümpia sprindi hõbe ja Torino olümpia sprindi pronks. Maailmameistrivõistlustelt on ta lisaks 2000. aasta sprindi kullale võitnud veel ühe hõbeda ja kaks pronksi.

«Olen osalenud kolmel olümpial ja alati medali võitnud, minu unistus on seda ka Sotšis teha,» tunnistas Andresen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles