Treener: Johaug hingab Bjørgenile ja Kowalczykile kuklasse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug
Therese Johaug Foto: Reuters/ScanPix

Norra murdmaasuusatamise naiskonda treeniv Egil Kristiansen ennustas, et laupäeval algavast hooajast ei kujune enam Marit Bjørgeni ja Justyna Kowalczyki duelli, vaid neile pakub kõva konkurentsi ka nääpsuke Therese Johaug.


«Eelmisel aastal võitlesid esikoha pärast Bjørgen ja Kowalczyk, aga usun, et sel hooajal hingab Therese neile rohkem kuklasse,» rääkis Kristiansen intervjuus Norra ajalehele VG.

23-aastane Johaug üllatas talvel Norra suusa-Mekas Holmenkollenis peetud maailmameistrivõistlustel paljusid, kui napsas 30 km vabatehnikasõidus kuldmedali, edestades suursoosikuteks peetud Bjørgenit 44 sekundiga ning Kowalczykit juba enam kui pooleteise minutiga. Nädal hiljem teenis ta Lahtis ka oma karjääri esimese MK-etapivõidu.

Kristiansen avaldas, et Johaugi suvine ettevalmistus on kulgenud väga hästi ning ta usub, et algaval hooajal suudab norralanna saavutada häid tulemusi.

«Ta on nüüd märksa stabiilsem. Ta suutis näidata head taset ka MMil ja mõningatel MK-etappidel, aga nüüd tundub, et ta ongi stabiilselt väga heal tasemel,» arutles Kristiansen. «Ta tegi suvel kõvasti tööd ning ta on tugevam kui kunagi varem.»

Ka Johaug ise nõustus, et vähemalt hooajaeelne ettevalmistus on igati plaanipäraselt kulgenud. «Olen kõvasti treeninud ning suutnud tervena püsida,» lausus ta. «Ootan juba põnevusega hooaja algust, et saaksin jälle võistelda.»

Isegi Bjørgen tunnistas, et Johaug on oma arengus suure sammu edasi astunud. «Ta on oma taset tõstnud, nii füüsilise kui ka suusatehnilise poole pealt,» tunnustas Bjørgen noort koondisekaaslast. «Saab olema põnev jälgida, mida ta võistlustel teha suudab.»

Murdmaasuusatamise MK-hooaeg algab homme esmakordselt MK-etappi võõrustavas Sjusjøenis. Algselt pidi etapp toimuma Beitostølenis, kuid lumepuuduse tõttu koliti see Lillehammerist 20 km kirdes asuvasse Sjusjøenisse.

Laupäeval on kavas naiste 10 km ja meeste 15 km vabatehnikasõit ning pühapäeval teatesõidud, eestlastest asuvad võistlustulle Aivar Rehemaa, Karel Tammjärv, Eeri Vahtra ja Raido Ränkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles