Dopinguga patustanud olümpiavõitjale määrati nelja-aastane võistluskeeld

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina tõstja Hui Liao
Hiina tõstja Hui Liao Foto: SCANPIX

2008. aasta Pekingi olümpial tõstmises kuldmedali võitnud hiinlane Hui Liao jäi vahele dopingutarvitamisega ning talle määrati nelja-aastane võistluskeeld, mis tähendab, et ta jääb eemale ka Londoni olümpiast.

24-aastane Liao andis positiivse proovi mullu septembris võistlusvälise kontrolli ajal, tema uriinist leiti anaboolse steroidi boldeboliini tarvitamise jälgi, vahendab ESPN.

Mullu 30. septembril määrati talle ajutine võistluskeeld ning nüüd otsustas Rahvusvaheline Tõsteliit määrata talle nelja-aastase võistluskeelu, mille alguseks loetaksegi mullust septembrit, seega saab tema keeld läbi 30. septembril 2014. aastal.

Liao võitis Pekingi olümpial kuldmedali kategoorias kuni 69 kilogrammi ning tuli aasta hiljem samas kaalukategoorias ka maailmameistriks. Liao kaitses MM-tiitlit 2010. aastal, püstitades ka kaks maailmarekordit, ent positiivse dopinguproovi tõttu jäi ta ilma nii rekorditest kui ka kuldmedalist.

Liao ise väidab, et pole keelatud aineid tarvitanud ning kavatseb pöörduda Spordi Arbitraažikohtu poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles