Keel nimetas OM-eelvalikturniirile sõitva võrkpallikoondise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis
Eesti võrkpallikoondis Foto: CEV

Eesti võrkpallikoondise peatreener Avo Keel nimetas täna portaalile volley.ee need kaksteist meest, kes sõidavad homme Londoni olümpiamängude eelvalikturniirile Popradi (Slovakkia).

Viimati Kuressaares laagris olnud 14 mehest jäid koondisest välja temporündaja Janis Sirelpuu (TTÜ) ja nurgaründaja kohale kandideerima kutsutud Martti Juhkami (Tartu Pere Leib).

Ametlikus maavõistlusmängus Lätiga (reede õhtul) jäi Eesti meeskond peale 3:2, sama skoor fikseeriti ka laupäevahommikuses treeningkohtumises. Mõlemad mängud peeti Kuressaares. Keel oli ettevalmistusetapiga rahul: «Kõik mehed jäid terveks, rasked mängud, kaks võitu... Lätil on edu saavutamiseks kõik olemas, aga ka meil pole koondises nõrgad mehed.»

Treeneritepaar Avo Keel – Rainer Vassiljev otsustas, et Eestit esindavad Popradis sidemängijad Kert Toobal (Sivasi 4Eylül, Türgi) ja Martti Keel (Selver), nurgaründajad Keith Pupart (Rennes Etudiant, Prantsusmaa), Jaanus Nõmmsalu (praegu klubita), Kristjan Õuekallas (Selver) ja Martti Rosenblatt (Selver), keskründajad Raimo Pajusalu (Etudiant) ja Ardo Kreek (Varssavi Polütehnikum, Poola), diagonaalründajad Oliver Venno (VfB Friedrichshafen, Saksamaa) ja Argo Meresaar (Selver), liberod Asko Esna (Selver) ja Rait Rikberg (Pere Leib).

«Heast küljest näitas end Läti vastu koondises debüteerinud Martti Juhkami, temast on saanud arvestatav mängija. Seekord jäi ta napilt meeskonnast välja. Eksperimenteerisin kahe liberoga, neid üksteise vastu vahetades, lõpuks valisin meeskonda mõlemad,» kommenteeris Keel. «Venno mängis nutikalt: ei hakanud ka kehvapoolse tõste juures rapsima ja palli iga hinna eest ära lööma. Martti Keele saatsin kordusmängus platsile esimese geimi keskpaiku ja ta sai hakkama, vaid lõpus hakkas tõste natuke kõikuma. Meresaar asendas hästi Vennot.»

Slovakkias on Eesti meeskond avapäeval mänguvaba, teises voorus (23. novembril) rivistutakse Montenegro ja kolmandas (24. novembril) Türgi vastu.

Eesti Võrkpalli Föderatsioon oli omandamas ka Eesti koondise mängude TV-ülekande õigust (Kanal 12 valmistus mänge kajastama) ja lepingutingimustes oli juba kokku lepitud, paraku ei suutnud finantsraskustesse sattunud turniiri korraldajad võetud kohustust täita ja nii jäävad lubatud TV-ülekanded kahjuks ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles