Touri võitja imestab, miks dopingut pruukinud jalgpallurid võistluskeeldu ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pereiro 2006. aasta Tour de France'il.
Oscar Pereiro 2006. aasta Tour de France'il. Foto: Oscar Pereiro/Facebook

2006. aastal Tour de France'i võitnud Oscar Pereiro ütles, et jalgpalluritele ei panda keelatud ainete tarbimist pahaks, kuid jalgratturid mõistetakse sarnase teo eest koheselt hukka, vahendab spordipartner.ee.

«Giovanella, Gurpegui, Guardiola ja paljud teised jalgpallurid on andnud positiivse proovi. Nad jäid vahele, sest võtsid lisaenergiat andvat ainet. Kui rattur midagi säärast teeb, lisatakse ta kohaselt dopingut pruukinud sportlaste nimekirja. Vutistaadionitel karjusid fännid, et nimetatud mängijad on süütud, mina pean tänaval kõndides aga maski ette panema,» rääkis Pereiro.

Pereiro andis 2006. aasta Touril positiivse proovi, tema organismist leiti salbutamooli jälgi. UCI andis Pereirole tagantjärele loa ainet astma ravimiseks kasutada ja seetõttu ta karistada ei saanud. Pereiro loobus tippspordist eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles