Rootsi ajakirjanik Northugile: kasva suureks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilses teatesõidus üle finišijoone libisedes tõstis Petter Northug käe ninani ning tundus, nagu näitaks ta ülejäänutele pikka nina.
Eilses teatesõidus üle finišijoone libisedes tõstis Petter Northug käe ninani ning tundus, nagu näitaks ta ülejäänutele pikka nina. Foto: Nordic Focus

Murdmaasuusatamise hooaja esimesel MK-etapil Sjusjøenis sai Norra kodupubliku ees eile meeste 4 x 10 m teatesõidus kaksikvõidu, võiduneliku ankrumees oli Petter Northug.

Üle finišijoone libisedes tõstis Northug aga käe ninani ning tundus, nagu näitaks ta ülejäänutele pikka nina, kirjutab Dagbladet.

Jaanuari alguses 26-aastaseks saav Northug kinnitas, et see polnud konkurentidele mõeldud žest, vaid ta kaotas ühe kihlveo ning pidi seetõttu niimoodi tegema. «Pidin ninasarvikut järgi tegema, aga mul ei tulnud see kahjuks väga hästi välja,» selgitas Northug.

Küsimusele, milles kihlvedu seisnes, vastast ta: «Seda ma ei ütle, see ei tohi välja tulla.»

Mäletatavasti on Northug aga varemgi sarnaste trikkidega silma paistnud, näiteks talvel Holmenkollenis peetud MMi teatesõidus võttis samuti ankrumehe rolli kandnud Northug finišisirgel hoo maha ja ületas finišisirge rootslase Marcus Hellneri silme all demonstratiivselt külg ees. Aga see on vaid üks näide tema tegudest.

Rootsi päevalehe Aftonbladeti kolumnist Kristoffer Bergström kirjutas tänases lehes arvamusloo pealkirjaga «Kasva suureks, Northug», et Northugil oleks juba aeg oma trikitamised lõpetada.

«Oled kuus aastat kuulunud suusamaailma tippu. Kogu oma karjääri oled sa visanud nalja ja mõnitanud teisi. Sa saad 26-aastaseks, millal sa ükskord suureks kasvad?» küsis Bergström oma arvamusartiklis. «Kas sind huvitavadki ainult klounižestid ja muud trikid või on sul veel ka mingeid sportlikke eesmärke ka? Ühesõnaga: lõpeta 16-aastasena käitumine, ära käitu nagu tõusik, ära käitu, nagu käitusid kevadel. Kasva suureks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles