Mardna: kasvuhormoon on doping!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Mardna.
Mihkel Mardna. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Eesti Spordimeditsiini Sihtasutuse juht Mihkel Mardna lükkas Õhtulehes ümber mõnede inimeste arvamuse, et kasuvuhormooni näol pole tegu dopinguga: «Kasvuhormoon on sportlasele kõike muud kui platseebo. Kui keegi väidab, et sellest ainest pole kasu, siis ta valetab.»

«Kasvuhormoon on doping ja siin pole vaidluskohtagi! Kasvuhormooni tarvitaja saab teiste ees edu,» selgitas Mardna, kelle sõnul kasutatakse kasvuhormooni taastumisprotsessi ahela kiirendamiseks.

Andrus Veerpalu dopingujuhtumiga seoses viidati Eesti pressis mitmel juhul ajakirjas Annals of Internal Medicine avaldatud artiklile, kus Stanfordi ülikooli teadlased võtsid kokku 44 varasemat uuringut kasvuhormooni ja sportlike tulemuste seostest ja jõudsid järeldusele, et kasvuhormooni süstimine ei paranda sportlikke tulemusi, pigem vastupidi: sportlased väsivad kiiremini ning vigastuste oht suureneb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles