Tipptennisist otsib ärritumise vastu abi: proovin vaimse tervise korda saada

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nick Kyrgios reketit loopimas
Nick Kyrgios reketit loopimas Foto: WILLIAM WEST / AFP

Temperamentne Austraalia tennisist Nick Kyrgios kinnitas, et otsib oma vaimse tervise parandamiseks abi psühholoogidelt, vahendab AFP.

23-aastane tennisemaailma «pahaks poisiks» peetav Kyrgios pole seni suutnud kuidagi vastuoludest hoiduda.

Juunis sattus ta skandaali Queen's Clubi turniiril, kui Kyrgios tegi poolfinaalis Marin Ciliciga pooltevahetuse ajal kaamera ees pealtvaataja suunas nilbe žesti, võttes abiks käes olnud joogipudeli. ATP määras talle selle eest 15 000 euro suuruse rahatrahvi, kuid suurt lööki see Kyrgiosele siiski ei kujutanud, sest poolfinaali jõudmise eest teenis ta 105 480 eurot.

USA lahtistel jõudis ta küll kolmandasse ringi, ent teise ringi kohtumine prantslase Pierre-Hugues Herbert’ vastu tekitas omajagu poleemikat. Nimelt ronis pukikohtunik Mohamed Lahyani oma toolilt alla ning läks Kyrgiosega rääkima, et raskesse seisu sattunud - ja reketit loopinud - noormeest aidata.

Kas kohtuniku kihutuskõne aitas või leidis Kyrgios kuskilt mujalt jõudu, aga prantslane langeski ning Kyrgios võitis matši 5:6, 7:6, 6:3, 6:0.  Lahyani sattus koheselt aga kriitika alla, kuigi Kyrgios kaitses teda.

«Ma pole kindel, et see oli mingi ergutamine. Ta ütles, et ma meeldin talle. Ta ütles lihtsalt, et ma ei näe hea välja. Vaadake, ma ei tundnud end hästi. Ja ma tean, et see, mida ma väljakul tegin, polnud hea. Tegelikult ma ei kuulanudki teda,» tunnistas Kyrgios.

Hooaja pidi austraallane lõpetama siiski juba oktoobris küünarnukivigastuse tõttu. Ühtlasi kaotas ta Austraalia esireketi positsiooni 19-aastasele Alex de Minaur’le.

Kyrgios mõistis, et nii see asi jätkuda ei saa ning otsib abi. «Ilmselgelt olen maadelnud probleemidega nii väljakul kui väljaku kõrval ning see pole olnud kergete killast. Lähen psühholoogi juurde ning proovin oma vaimse tervise korda saada,» rääkis ta Austraalia ajalehele Canberra Times.

Lisaks proovib ta leida lahenduse probleemile, miks pole ta kunagi suutnud hooaja lõpuni vastu pidada. «Peame jõudma meeskonnaga õige graafiku ja lahenduseni.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles