Tšehhitarid alistasid finaalis kindlalt tähtede plejaadi koju jätnud USA

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katerina Siniakova tõi Tšehhi naiskonnale otsustava võidu.
Katerina Siniakova tõi Tšehhi naiskonnale otsustava võidu. Foto: MARTIN DIVISEK / EPA / SCANPIX

Tšehhi tennisenaiskond krooniti kaheksa aasta jooksul juba kuuendat korda võistkondliku Fed Cupi võitjaks. Finaalis alistati teise koosseisuga mänginud USA 3:0.

Avapäeval võitsid oma üksikmängu nii Katerina Siniakova kui ka Barbora Strycova, võiduks piisava edu kindlustas pühapäevases esimeses üksikmängus maratonmatši järel 7:5, 5:7, 7:5 Sofia Keninist jagu saanud Siniakova. Seejuures päästis Siniakova ligi neli tundi kestnud mängu jooksul kaks matšpalli.

Kui 19-aastane Kenin ja tema kaaslannad suutnuks finaalis välja tulla avapäeva 0:2 kaotusseisust, oleksid nad sellega ajalugu teinud, ent seisul 5:4 ei õnnestunud ameeriklannal otsustavat setti enda kasuks pöörata. USA ja Tšehhi on kaks Fed Cupi ajaloo edukamat riiki, tšehhitarid võitsid karika juba 11. korda. Finaalis kohtuti aga esmakordselt üle kolme aastakümne.

Tšehhide tipud, maailma esikümnesse kuuluvad Karolina Pliškova ja Petra Kvitova jäid vastavalt vigastuse ja haiguse tõttu eemale, ameeriklannadel puudusid aga eri põhjustel näiteks Serena ja Venus Williams, Madison Keys, Sloane Stephens ja Coco Vandeweghe. Nii esindasidki USAd nende seitsmes ja kaheksas reket Kenin ja Alison Riske.

Võidukas Tšehhi tennisenaiskond.
Võidukas Tšehhi tennisenaiskond. Foto: David W Cerny / Reuters / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles