Djokovic kaitses Federeri: ta ongi erikohtlemist väärt

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer
Roger Federer Foto: Xinhua / ZUMAPRESS.com

Meeste tennise esinumber Novak Djokovic astus kolleegi Roger Federeri kaitseks välja, sõnades, et 37-aastane vanameister väärib erikohtlemist.

Teema tõstatas üles Prantsusmaa tennisist Julien Benneteau, kes ütles intervjuus, et tennisturniiride korraldajad teevad Federerile liiga palju erisusi. Seda eriti tema matšide algusaegu planeerides.

Konkreetselt võttis karjääri parimal juhul 25. positsioonil paiknenud Benneteau ette Austraalia lahtised, öeldes, et Federer mängis tänavu oma 14 matšist vähemalt 12 hilisel kellaajal. Nii ei pidanud ta kannatama põrgukuumust.

Samuti ütles ta, et Federeril on Austraalia lahtiste turniiridirektori Craig Tileyga huvidekonflikt, sest Tiley on seotud Federeri ellukutsutud tenniseturniiri Laver Cupiga.

Teemat paluti kommenteerida Djokovicil, kelle hinnangul on Federer erikohtlemise välja teeninud. «Ta on kuuekordne Austraalia lahtiste võitja ja ilmselt läbi aegade parim tennisist – ta vääribki erikohtlemist,» ütles Djokovic.

«Keda peaks siis niimoodi kohtlema kui mitte teda? Inimesed tahavad näha teda peaväljakul ning prime time’il. Saan Julieni mõttest iseenesest aru, sest vahepeal tundub tõesti, et mõnda mängijat eelistatakse teatud turniiridel rohkem. Aga Federer ongi tennis. Ta on nagu golfis Tiger Woods. Ta väärib isegi rohkemat, kui tal praegu on,» jätkas Djokovic Federeri kiitmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles