Pingipoiss Oper: Rodal on suured probleemid

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Oper (paremal)
Andres Oper (paremal) Foto: Raigo Pajula

Eesti jalgpallikoondise ründaja Andres Oper on oma Hollandi tööandja JC Kerkrade Rodas pingile istutatud ning vanaviisi jätkates peab ta enda huvides hakkama uut klubi otsima.


«Otsest põhjust tegelikult polegi, kuid lihtsalt olen pingile taan­dunud,» rääkis Oper.


«Tahaks rohkem mängida, aga ei saa.»



Oper tunnistas, et vahetusmehe rolliga ei saa kuidagi rahule jääda, seega tuleb silmad lahti teha ja hakata muude variantide peale mõtlema. Midagi sajaprotsendiliselt kindlat praegu pole, kuid huvilisi jätkub.



«Poolkõvad jutud on praegu,» ütles Oper, kes lisas, et kõik seni huvi ilmutanud oleksid rahuldavad. «Kui ma üldse kuhugi lähen, siis ikka heasse klubisse.»



Aastaid üks Roda põhitegijaid olnud Oper on praeguse olukorra üle tegelikult eelkõige just imestunud.



«Juhid on öelnud, et tahavad mind, kuid räägitakse sellist kahtlast juttu,» sõnas Oper.


«Öeldakse, et tööta kõvasti, küll sinu aeg ka tuleb.»



Operi leping Rodaga lõppeb suvel ning pärast seda ei peaks uus potentsiaalne leivaandja üleminekusummat maksma, praegu aga tuleks seda teha. Ärilises mõttes poleks eriti loogiline samm just nüüd Oper enda ridadesse tuua. Pealegi võivat üleminekusumma olla liiga suur, Operi sõnul on hinna kohta liikvel erinevaid jutte. Samas ei usu vutimees ise, et jaanuaris üleminekuks läheks. Midagi hullu sellest ei ole, kuna Oper on kannatlik.



«Ega mul tegelikult kuhugi kiiret pole, suveni võin oodata küll,» märkis Oper, kes lisas, et klubi otsida ja läbirääkimisi pidada võib ta ka praegu. «Probleem tekiks siis, kui Roda kavatseks mingil ajal uut lepingut pakkuda.»



Muretsema paneb Eesti koondise läbi aegade suurimat väravakütti vaid üks asi: nimelt pole ta enam esimeses nooruses, nii et üleminekud on veidi keerukamad.



«Rodaga olid tegelikult väga ilusad ajad,» tõdes Oper, kes pole enda sõnul maha matnud ka lootust tõusta Roda põhimeheks. «Mul on mängida jäänud veel umbes neli aastat ja eelkõige pean ma ikka enda huvisid silmas pidama.»



Operi probleemide tagamaad on tegelikult märksa keerukamad. Nimelt on kogu klubis suhted üsna sassis. Kasuks ei tule ka tõsiasi, et majanduslikult rasked ajad pole ka Rodast mööda läinud.



Oper rääkis, et tegelikult on Rodas probleeme palju ja päris tõsiseid, kuid teatud põhjustel ei saa ta neid avaldada.



«Tahaks rohkem rääkida, aga ei saa. Klubi peaks nõus olema ning minul pole siinjuures sõnaõigust,» selgitas Oper.



Uue treeneri Bram van Veldhoveniga on eestlase suhted aga korras. Operile van Veldhoven meeldib, ta iseloomustab juhendajat kui üht karmikäelist ülemust. Küll aga tundub ründajale, et meeskonna ohjad pole päris van Veldhoveni käes.



«Mulle tundub, et treener pole oma otsustes päris vaba,» nentis Oper. «Tihtipeale ei lähe jutt ja tegutsemine omavahel kokku.»



Alates 2005. aastast Rodas mängiv Oper on selle ajaga löönud 27 väravat ning olnud kindel põhitegija. Sel hooajal aga pole eestlasele nii palju mänguaega jagunud, tihtipeale pole Oper üldse väljakule pääsenud. Viimane liigamäng FC Utrechtiga oli erand, kuid sealgi sai Oper palli veeretada vaid 45 minutit.



Oper on seni osalenud 14 kohtumises ning löönud kolm väravat. Hollandi klubi käsi käib sel hooajal halvasti: senises 17 mängus on Roda kogunud 14 punkti ja asub praegu vaid 16. kohal.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles