Merike Anderson jäi välismängijatest ainsana raskustes Riia TTT leivale

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Anderson Riia TTT särgis.
Merike Anderson Riia TTT särgis. Foto: Fibaeurope

Merike Andersoni koduklubi Riia TTT korvpallinaiskond otsustas majandusraskuste tõttu loobuda välismängijatest. Ainsa leegionärina võib klubis jätkata Anderson.


«Võtan veel paar päeva mõtlemiseks, siis langetan otsuse, ent ilmselt jään ma Riiga edasi,» sõnas tuleva nädala lõpuni kodus puhkav Anderson. «Küsimus on palga suuruses, muud tingimused jääksid samaks.»



Sügisel alustas TTT Euro­liiga alagrupiturniiri, kogudes seal neli võitu ja kuus kaotust. Paraku sellest edasipääsemiseks ei piisanud.



Lisaks Andersonile pallis TTTs neli välismaalast ning kõik nad etendasid naiskonnas olulist rolli. Ilmselt oli tegemist keskmisest suurema palgaga naiskorvpalluritega ning vaid Läti meistriliiga ja Balti liiga otsustavateks kohtumisteks ei soovitud neid hoida.



TTT saatust võib võrrelda Läti meeste korvpalli tugevamate klubidega. «Üks suur­sponsor teatas, et neil pole võimalik meile raha anda,» teadis Anderson probleemide tagamaid. «Jäi veel väike võimalus, et kui jõuame Balti liiga medalimängudele, tuuakse väljast uuesti kedagi juurde.»



Juhtmängijate lahkumine tõstab seni tähtsates mängudes nappide minutitega leppinud Andersoni rolli. Samas ei pea ta Läti liigat ülearu tugevaks, märkides, osa naiskondi tegutseb amatööride tasemel.



Varuvariandina on kolm hooaega Euroliigas mänginud Anderson kaalunud ka kodus jätkamist. «Siin oleks ju ka päris hea mängida,» arvas ta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles