Keel: spordis lihtsalt juhtub selliseid asju

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondise peatreener Avo Keel.
Eesti võrkpallikoondise peatreener Avo Keel. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eesti võrkpallikoondis oli Londoni olümpia valikturniiril mängus Montenegroga selge soosik, kuid kolmapäeva hilisõhtul peetud kohtumises jäid nad 2:3 kaotajaks.


«Spordis, eriti veel pallimängudes, lihtsalt juhtub selliseid asju,» nentis Eesti koondise peatreener Avo Keel ja tõi esile paar detaili, mis muudavad eestlaste kaotuse veelgi hämmastavamaks. «Meil oli väga hea servi vastuvõtt, ­koguni 30 protsenti parem kui vastastel, ent ­meie rünnak oli Montenegro omast kümme protsenti viletsam. See näitab, et meie blokk ei pidanud üldse.»

Keel märkis, et hoolealused tegid mängu jooksul vaid 12 blokki. Arvestades Montenegro kesist servi vastuvõttu, on see väga väike arv. «Enne mängu arvasin, et meie suurim mure on serv ja vastuvõtt, kuid need asjad olid korras – alt vedasid blokk ja oma rünnak.

Kõikuv mäng jõudis viiendasse geimi, kus rohkelt eksinud eestlastel ei tekkinud sisuliselt mingit võimalust. Eesti võrkpallurite olümpiateekond jätkub vaid juhul, kui eile hilisõhtul õnnestus alistada Türgi.

Sellele mängule läks Eesti aga juba pisut nõrgendatud koosseisus. Avamängus algkoosseisus alustanud Kristjan Õuekallas vigastas kolmandas geimis selga ja tema jaoks on turniir lõppenud. Tema rolli võttis üle tänavu klubita jäänud Jannus Nõmmsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles