Mäesuusataja süüdistab FISi türannias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ted Ligety
Ted Ligety Foto: SCANPIX

USA mäesuusataja Ted Ligety süüdistab Rahvusvahelist Suusaliitu (FIS) diktatuuris, olümpiavõitja pahameele pälvis alaliidu otsus muuta reegleid suuskade pikkuse kohta.

2006. aasta Torino olümpial alpi kahevõistluse võitnud ning kevadel suurslaalomis MM-kulla teeninud 27-aastase Ligety hinnangul on FISi otsus sportlaste jaoks tagasiminek, vahendab Reuters.

Esimene, kes FISi reeglitemuudatuse peale pahandas, oli Vancouveri olümpial alpi kahevõistluses võidutsenud Bode Miller, kelle sõnul on uus reegel naljanumber, mis rikub mäesuusatamist.

Ligety tegi aga selle kohta oma blogisse pika sissekande, pannes postitusele pealkirjaks «FISi türannia».

«FISi türannia on juba piisavalt kaua kestnud. Tundub, et FIS annab endast parima, et meie ala rikkuda,» kirjutas Ligety. «FIS on kehtestanud diktatuuri. Nad nõuavad absoluutset kontrolli kõige üle ja proovivad seda heatahtlikkusega varjata. Sportlased ja rahvuslikud alaliidud on FISi vastu võimetud, meil pole võimalik teha positiivseid muudatusi ega olla FISi reeglite vastu.»

«Uute suuskade tõttu pole mäesuusatamise MK-etappe enam nii nauditav vaadata ja, mis tähtsam, ilmselt pole ka enam nii nauditav võistelda, kuna ala muutub hoopis ohtlikumaks,» jätkas Ligety. «FISi türannia ei piirdu üksnes suuskade reguleerimisega, vaid ka sponsorluse kontrollimisega. Vähe sellest, et FIS ei kuula varustajaid ega rahvuslikke alaliite, nad tahavad ka neile vasturääkivaid sportlasi trahvida.»

Sel nädalavahetusel on kavas mäesuusatamise MK-sarja teine etapp Lake Louise’is, hooaja avaetapil Söldenis võidutses Ligety.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles