Walesi peatreeneri surm pani Inglismaa liiga tähed pisaraid valama

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aston Villa mängijad minutilise leinaseisaku ajal. Gary Speedi hea sõber Shay Given vasakult teine.
Aston Villa mängijad minutilise leinaseisaku ajal. Gary Speedi hea sõber Shay Given vasakult teine. Foto: SCANPIX

Eile vapustas jalgpallimaailma uudis, et Walesi jalgpallikoondise peatreener Gary Speed leiti oma kodust pooduna.

42-aastaselt endalt elu võtnud mees oli veel laupäeva õhtul esinenud väga optimistlikus meeleolus BBC jalgpallisaates «Football Focus». Samal ajal avaldas Speed ka lootust, et järgmises MM-valiksarjas läheb neil paremini kui sel korral, kirjutab Sportsmail.

Speedi endistele ja praegustele meeskonnakaaslastele oli eilne uudis väga valus ning mitmelgi Inglismaa kõrgliiga kohtumisel võis näha pisaraid. Aston Villa iirlasest puurilukk Shay Given ei suutnud mängul Newcastle’iga pisaraid tagasi hoida. Siiski jooksis ta sarnaselt Wales’i koondislase James Collinsiga selles kohtumises platsile.

Liverpooli peatreener Kenny Dlaglish otsustas Walesi ründajale Craig Bellamy’le eile vaba päeva anda (Liverpool võõrustas eile Manchester Cityt), kuna sündmus oli meest kõvasti vapustanud.

«Inimesed on lihtsalt jahmunud. Nägin enne John Hartsonit ja ta lihtsalt nuttis,» sõnas Speedi endine meeskonnakaaslane Bobby Gould.

«Gary oli jalgpallis üks toredamaid mehi. Võisin teda uhkusega meeskonnakaaslaseks ja sõbraks kutsuda. Seda tunnet pole võimalik sõnadega kirjeldada,» sõnas endine Wales’i koondislane Ryan Giggs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles