Blogi: Anett Kontaveit kaotas Austraalia lahtistel valgevenelannale ja langes konkurentsist

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: HAMISH BLAIR / EPA

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 20.) kaotas Austraalia lahtistel meistrivõistlustel teises ringis 3:6, 3:6 valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitšile (WTA 31.) ja langes konkurentsist. Mäng kestis tund ja 21 minutit.

Kontaveit jäi esimeses setis murdega kaotusseisu juba pärast teist geimi, kui Sasnovitš eestlanna pallingu nulliga murdis. Järgmises geimis vastas Kontaveit samaga, kuid otsustavaks sai seti eelviimane geim, mille Sasnovitš murdis. Geim enne seda raiskas Kontaveit koguni viis murdepalli.

Teises setis Kontaveidil Sasnovitši servigeimi murda ei õnnestunudki, kuigi eestlanna teenis kaks murdepalli. Sasnovitš sai servimurded aga kirja 2:2 viigi- ja 5:3 eduseisul. Viimases geimis teenis valgevenelanna kolm murdepalli, mis ühtlasi olid ka matšpallid, ning realiseeris neist teise.

Viska pilk peale allolevale blogile, kust muuhulgas näeb ka Sasnovitš – Kontaveit mängu statistikat.

Sasnovitš kohtub Austraalia lahtistel kolmandas ringis venelanna Anastassia Pavljutšenkovaga (WTA 44.), kes alistas teises ringis hollandlanna Kiki Bertensi (WTA 9.) kolmesetilises lahingus 3:6, 6:3, 6:3.

Enne mängu:

23-aastase Kontaveidi ja temast aasta vanema Sasnovitši matš peetakse Melbourne Arena nimelisel väljakul mängudepäeva esimese kohtumisena. Sellele järgnevad meeste üksikmängu matš Marin Cilic – Mackenzie McDonald ja naiste üksikmängu matš Katie Boulter – Arina Sabalenka.

Kontaveit ja Sasnovitš on omavahel vanad tuttavad, kui varasemalt kohtunud suisa seitsmel korral. Kontaveit on võitnud neli matši, Sasnovitš kolm. Kui jätta kõrvale naiste nooruspõlvemadistamised ITF-tasemel, siis WTA-turniiridel on vastakuti mindud neljal korral.

Kontaveidi ja Sasnovitši matši võitjat ootab kolmandas ringis kohtumine kas venelanna Anastassia Pavljutšenkovaga (WTA 44.) või hollandlanna Kiki Bertensiga (WTA 9.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles