Viigipuu teenis karjääri esimesed MK-punktid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Viigipuu
Kristel Viigipuu Foto: Priit Simson

Laskesuusatamise hooaja esimesel MK-etapil Östersundis oli naiste 15 km tavadistantsil ainsa eestlannana stardis 21-aastane Kristel Viigipuu, kes teenis oma karjääri esimesed MK-punktid.

Viigipuu näitas täna head laskekindlust, läbides esimesed kolm lasketiiru puhaste paberitega, millega ta oli koguni 17. kohal.  Viimasest tiirust teenis ta aga kaks trahviminutit. Suusakiiruselt jääb Viigipuu tippudele veel kõvasti alla, sellest hoolimata suutis ta teenida elu esimesed MK-punktid, lõpetades 38. kohaga, mis andis talle kolm punkti.

Viigipuu senine parim tulemus pärines märtsikuiselt MMilt samuti tavadistantsilt, kui ta sai 55. koha.

Karjääri neljanda etapivõidu teenis kahest trahviminutist hoolimata valgevenelanna Darja Domratšjova, kes edestas 1.08,5 ühel lasul eksinud rootslanna Anna Maria Nilssonit. Kolmanda koha sai kolm möödalasku teinud sakslanna Magdalena Neuner, kes kaotas võitjale 1.41,7.

Suusarajal oli kiireim mullune MK-sarja üldvõitja Kaisa Mäkäräinen, soomlanna tegi täna neli möödalasku ja jäi esimesena poodiumilt välja. Viigipuu kaotas suusarajal Mäkäräinenile 6.49,5.

Homme on Östersundis kavas meeste 10 km sprint ning laupäeval naiste 7,5 km sprint.

Naiste 15 km tavadistants

1. Darja Domratšjova (Valgevene) 47.15,6 (2 möödalasku)

2. Anna Maria Nilsson (Rootsi) +1.08,5 (1)

3. Magdalena Neuner (Saksamaa) +1.41,7 (3)

4. Kaisa Mäkäräinen (Soome) +1.57,0 (4)

5. Olena Pidrušna (Ukraina) +2.05,4 (1)

6. Franziska Hildebrand (Saksamaa) +2.19,3

38. Kristel Viigipuu +6.46,5 (2)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles