Venemaa ja FIFA vaidlevad 2018. aasta jalgpalli MMi eelarve üle

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa spordiminister Vitali Mutko.
Venemaa spordiminister Vitali Mutko. Foto: Vitali Belousov/RIA Novosti

Venemaa hindab 2018. aasta jalgpalli MMi korralduskomitee eelarve suuruseks 800 miljonit eurot, FIFA aga leiab, et  kulutused peaksid mahtuma 600 miljoni piiresse, teatas ITAR-TASSile Venemaa spordiminister Vitali Mutko, kes kohtus eile Zürichis FIFA juhi Sepp Blatteriga.

Kohtumise eesmärk oli arutada 2018. aasta jalgpalli MMi korraldamise konsolideeritud eelarvet aastateks 2011-2018, täpsustas Mutko. Tema sõnul käib jutt sellest rahast, mida FIFA peab eraldama Venemaa korralduskomiteele võistluste ettevalmistamiseks ja läbiviimiseks.

«Poolte väljakäidud summad ei sisalda investeeringuid infrastruktuuri, see raha on mõeldud ainult staadioide rendiks, teleülekannete korraldamiseks, kõigi teenistuste tegevuse tagamiseks, meeskondade majutuseks ja transpordikuludeks Venemaa siselendudel ning konsultatsioonideks,» täpsustas Mutko.

Minister toonitas, et sponsor- ja reklaamitulud, piletimüügist saadava raha ei lähe muutunud reeglite tõttu enam korraldajatele vaid FIFAle. «Kogu raha saab FIFA, seega tõstatame me täiesti õigustatult küsimuse kompensatsioonist,“ selgitas Mutko ja lisas et läbirääkimist osapooled lubasid vaidlusalase küsimuse kallal veel edasi töötada ning loodetavasti saab MM-i eelarve aasta lõpuks kinnitatud.

Tänavu suvel teatas Venemaa spordi- ja turismiministeerium, et 2018 aasta jalgpalli MMi ettevalmistamiseks ja läbiviimiseks on vaja 632,373 miljardit rubla (umbes 15,2  miljardit eurot), kusjuures oluline osa sellest plaanitakse kulutada infrastruktuurile, mis otseselt ei ole seotud spordiga.

2010. aasta detsembris hindas Venemaa peaminister Vladimir Putin MMi ettevalmistamise kuludeks 300 miljardit rubla (ca 7,2 miljardit eurot). Seejuures lubas endine rahandusminister Aleksei Kudrin, et jalgpalli tippvõistlusele kulutab riik oluliselt vähem raha kui Sotši olümpiamängudele. Igatahes pole esialgu MMi korraldamiseks plaanis luua Olimpstroi sarnast riigiettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles