Pijpers: peatreeneri amet mind ei köida

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak (vasakul) ja Arno Pijpers
Aivar Pohlak (vasakul) ja Arno Pijpers Foto: Peeter Langovits

Eesti Jalgpalli Liidu tehniliseks direktoriks nimetatud hollandlane Arno Pijpers kinnitas, et tema taastulemine Maarjamaale ei tähenda seda, et ta tulevikus sihiks taas A-koondise peatreeneri kohta.

«Nagu öeldakse: ära iial ütle iial, kuid peatreeneriks olemise etapp on minu jaoks käidud,» kinnitas aastatel 2000-2004 sinisärklasi juhendanud Pijpers.

Kahe-aastase lepingu sõlminud Pijpers ei hakka eestlasi abistama täiskohaga ning jätkab kõrvalt ka treenerite PRO litsentsi kursuste andmist. Siiski arvab ta, et suudab anda kõva panuse siinse jalgpalli arenguks. Jalgpalliliidu teatel on tehnilise direktori roll on olla abiks noortekoondiste ja koolitustegevuse koordineerimisel, analüüsimisel ja suunamisel, pidades silmas pikaajalisi eesmärke ja sidudes kokku erinevaid teemasid. Vastavalt A-koondise vajadustele aitab tehniline direktor ka nende treenerite tööd lihtsamaks muuta.

«Minu ülesanne on Tarmo Rüütli töö võimalikult kergeks teha. Oleme Tarmo suhelnud ning leidnud hea klapi. Eile pidasin lisaks koosoleku koos kõigi jalgpalliliidu tehniliste töötajatega, kus arutasime, kui kaugel Eesti jalgpall on ja kuidas edasi minna,» selgitas Pijpers oma tööülesandeid. «Arvan, et te peate oma arengu üle uhked olema»

2004. aastal lahkus Pijpers Eesti koondise juurest skandaaliga, kuna pööras tülli siinse jalgpallijuhi Aivar Pohlakuga. Hollandlase sõnul ei saa vanad teemad praeguses suhtluses takistuseks.

«Mul oli oma nägemus asjadest ning tahtsin teha nii, kuidas heaks arvasin. Eks ma näen asju oma vaatevinklist. Samas erimeelsused on loomulikud,» ütles Pijpers.  «Kõige olulisem on, et inimeste vahel oleks austus. Me võisime tülitseda, ent austasime teineteist. Paar aastat tagasi ma rääkisin temaga neist asjadest ning mõistsime teineteist.»

Pärast Eesti koondise juhendamist töötas Pijpers Kasahstani koondise juhendajana. Jalgpallifunktsionääri karjääris on ta töötanud erinevates rollides Hollandi Jalgpalli Liidus, Rotterdami Feyenoordis, FC Utrechtis, Willem II-s, Peterburi Zeniidis, Venemaa Jalgpalli Liidus ja mujal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles