Tenniseekspert ennustab Kontaveidile lähiajal suurt tulemust (1)

Silver Tabo
, reporter
Copy
Anett Kontaveit jõudis mullu Stuttgardi turniiril poolfinaali, kuid kaotas seal skooriga 4:6, 2:6 Karolina Pliškovale.
Anett Kontaveit jõudis mullu Stuttgardi turniiril poolfinaali, kuid kaotas seal skooriga 4:6, 2:6 Karolina Pliškovale. Foto: nph / Hafner / imago/Nordphoto

Kanadalannast tennisekommentaator Stephanie Dubois, kes on kuulunud WTA maailma edetabelis parimal juhul 2012. aasta jaanuaris 87. kohale, tõi käimasoleval nädalal Stuttgardi turniiril osaleva Eesti esireketi Anett Kontaveidi (WTA 15.) eraldi välja kui ühe soosiku.

Praegu WTA TVs kommentaatorileiba maitsva 32-aastase Dubois' hinnangul on peamised tiitlipretendendid rumeenlanna Simona Halep (WTA 2.), tšehhitar Petra Kvitova (WTA 3.), belglanna Elise Mertens (WTA 18.) ja hollandlanna Kiki Bertens (WTA 7.). Kontaveidi on ta paigutanud kategooriasse «Outsider Pick» ehk Dubois peab eestlannat võimalikuks üllatajaks.

«Eestlanna Anett Kontaveit on saviliivaväljakutel näidanud mõningaid häid tulemusi. Tegelikult ta jõudis eelmisel aastal nii Stuttgardis kui ka Roomas poolfinaali. Tema tulemused on muutunud aina stabiilsemaks ning ta näitab kohati suurtel turniiridel oma parimat mängu,» sõnas Dubois WTA ametliku kodulehekülje vahendusel.

Stephanie Dubois.
Stephanie Dubois. Foto: BRANDON MALONE / REUTERS

«Ta avaldab oma vastastele kõvasti survet, otsides alati võimalust väljakul ülespoole liikumiseks. Ma arvan, et see on vaid nädalate küsimus, mil ta karjääri suurima tiitli võidab,» lisas ta.

23-aastane Kontaveit läheb Stuttgardi turniiri avaringis vastamisi prantslanna Caroline Garciaga (WTA 21.), kellega ta on varem omavahel mänginud ühe korra. 2016. aastal Luksemburgis peetud turniiri avaringis võitis Garcia numbritega 7:6 (2), 2:6, 6:4.

Kontaveidi senise karjääri ainus WTA turniiri tiitlivõit pärineb 2017. aasta juunikuust, mil ta võidutses Hollandis Hertogenboschis muruväljakutel peetud turniiril.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles