Varasemast stabiilsemal Kontaveidil ei tasu Stuttgardis kedagi karta (1)

Indrek Raudkivi
, reporter
Copy
Anett Kontaveit mullusel Stuttgardi turniiril.
Anett Kontaveit mullusel Stuttgardi turniiril. Foto: Alexander Keppler / imago/Pressefoto Baumann

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 15.) alustab Porsche Tennis Grand Prix’ Stuttgardi turniiri prantslanna Caroline Garcia vastu (WTA 21.). Nii nagu eestlanna, jõudis ka Garcia mullu Stuttgardis poolfinaali. Turniir on ülitugev, sest maailma esiviisikust (Naomi Osaka, Simona Halep, Petra Kvitova, Karolina Pliškova, Angelique Kerber) ei puudu ükski tennisist.

23-aastasele Kontaveidile on tegu selle aasta esimese turniiriga liivaväljakul, prantslanna sai end aga juba Fed Cupil Prantsusmaa–Rumeenia matšil kodusel Roueni siseliivaväljakul «soojaks mängida».

Tenniseekspert Toomas Kuuma sõnul võib Kontaveidil siiski avamatšis väike eelis olla, sest eesti neiu on vastasest värskem.

«Garcial on küll kõvad ja kindlasti kasulikud Fed Cupi mängud all, kuid teisest küljest võtavad oma riigi esindamine ja võistkondlikud matšid tihtilugu vaimselt väga läbi,» arvas Kuum.

Eesti esinumber on täiskasvanute klassis kohtunud Garciaga vaid korra, kolm aastat tagasi Luxembourgis jäi kõvakattel kolmes setis peale prantslanna.

«Kontaveit mängib võrdselt hästi kõikidel väljakukatetel. Usku tema eduks lisab ka asjaolu, et viimastel turniiridel on ta võitnud matše, mil ta ei ole näidanud just oma parimat mängu. Kindlasti on Anett muutunud stabiilsemaks,» lisas Kuum.

Kontaveidi ja Garcia mängu võitja kohtub teises ringis venelanna Anastassia Pavljušenkova (WTA 34.) ja sakslanna Julia Görgesi (WTA 17.) kohtumise võitjaga. Eelmisel aastal sai Kontaveit Stuttgardi turniiri veerandfinaalis Pavljušenkovast jagu kolmes setis 7:5, 6:7 (6), 6:4. Ka viimases omavahelises matšis Görgesega oli Eesti tennisepiiga parem kolmsetilises lahingus.

«Üldiselt on Kontaveit näidanud, et kuigi ta pole igas matšis tingimata favoriit, siis karta tal sel turniiril tegelikult kedagi ei ole,» uskus Kuum.

Stuttgardi turniiri auhinnarahad:

  • Võitja 123 610 eurot + Porsche 911 Carrera 4S Cabriolet
  • Finalist 66 009 eurot
  • Poolfinalistid 35 256 eurot
  • Veerandfinalistid 18 952 eurot
  • 2. ring 10 163 eurot
  • 1. ring 6450 eurot
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles