Lumepuuduses Prantsusmaa loobus laskesuusatamise MK-etapist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantslanna Marie Laura Brunet ei saagi kodupubliku ees võistelda.
Prantslanna Marie Laura Brunet ei saagi kodupubliku ees võistelda. Foto: SCANPIX

Laskesuusatamise hooaja kolmas MK-etapp pidanuks esialgsete plaanide kohaselt peetama 15.-18. detsembrini Prantsusmaal Annecy-Le Grand Bornand’is, ent täna teatasid prantslased, et on lumepuuduse tõttu sunnitud korraldamisest loobuma.

Korraldajad teatasid, et nad ei suuda täita Rahvusvahelise Laskesuusatamise Liidu (IBU) poolt sätestatud kriteeriumeid ja nii vähese lumega on etappi võimatu läbi viia.

Kuigi ilmaennustus lubas lund, jäi loodetud sadu tulemata ning ilm on liiga soe, et kunstlund toota.

Prantslased on varem korraldanud küll juunioride MMi ja IBU karikaetappe, ent ühtegi MK-etappi pole varem Prantsusmaal peetud. Prantslaste uus võimalus tuleb alles kahe aasta pärast.

«Loomulikult oleme pettunud, kuna nägime kõvasti vaeva ja mõtlesime välja erinevaid stsenaariumeid, kuidas ikkagi võistlust korraldada, aga kahjuks pole see enam võimalik,» sõnas korralduskomitee esimees Yannick Aujouannet. «Aga oleme oma projekti üle uhked ja keskendume nüüd 2013. aasta MK-etapi korraldamisele.»

IBU kinnitusel peetakse Annecy etapp nüüd hoopis Austrias Hochfilzenis, kus sel nädalavahetusel toimub ka hooaja teine MK-etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles