Saksamaa laskesuusatäht Neuner: see jääb mu viimaseks hooajaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magdalena Neuner märtsikuus Hantõ-Mansiiski MMil võidetud medalitega.
Magdalena Neuner märtsikuus Hantõ-Mansiiski MMil võidetud medalitega. Foto: Nordic Focus

Kümnekordne laskesuusatamise maailmameister ja kahekordne olümpiavõitja Magdalena Neuner teatas täna fännide kurvastuseks, et käimasolev hooaeg jääb tema viimaseks.

Neuner kaalus lõpetamist juba pärast Vancouveri olümpiat, ent leidis endas siiski motivatsiooni jätkata. Kõlakad tema lõpetamisest hakkasid aga sel sügisel taas ringlema ning täna hommikul kinnitas 24-aastane Neuner, et jutud vastavad tõele ning ta paneb kevadel karjäärile punkti.

«Kallid fännid! Olen otsustanud pärast seda hooaega karjääri lõpetada,» kirjutas Neuner oma kodulehel. «Tahtsin seda teile juba kaks nädalat tagasi öelda, aga teatud põhjustel polnud see võimalik, minu jaoks oli see väga ebameeldiv, kuna tahtsin teiega aus olla. Minu käest on juba pikka aega küsitud, kaua ma jätkan. Olen alati vastamisest kõrvale puigelnud ja muust asjast rääkinud. Aga nüüd olen otsuse teinud ja mul on hea meel, et saan lõpuks rääkida, mida mõtlen.»

«Tean, et paljude jaoks on minu otsus üllatav ja ebameeldiv ning ma saan aru, et teil on raske seda mõista. Olen endaga tükk aega võidelnud ja proovinud erinevatest vaatenurkadest sellele läheneda, aga ma mõistsin, et aeg on küps,» jätkas ta. «Usun, et mind ootab ka pärast karjääri lõppu ees ilus elu. Tahan normaalset elu, puhata ja teha asju, mida ma seni pole saanud teha. Tahan proovida uusi asju ja ennast muudes valdkondades proovile panna.»

Neuner avaldas lootust, et ehk oskavad ka fännid talle soovitada, millega ta edaspidi tegelema võiks hakata. Üheks sihiks on sakslannal aga treeneritöö. «Teen hetkel treeneri C-litsentsi ja ootan juba põnevusega, et saaksin treenerina edasi anda kogemusi, mis ma sportlasena sain,» kirjutas ta.

Neuner lisas, et unistab ka emakssaamiseks. «Mõistagi mängib pereplaneerimine minu otsuses oma rolli, usun, et kõik naised mõistavad seda. Aga enne emaks saamist tahan veel uusi asju proovida,» kirjutas veebruaris 25-aastaseks saav Neuner.

Neuner tegi MK-debüüdi 2006. aasta 13. jaanuaril. Ta on võitnud 25 MK-etappi ja olnud ühtekokku poodiumil 48 korral. Neuner on ka kahel korral saanud esikoha MK-sarja üldarvestuses. 21-aastaselt oli ta noorim laskesuusataja, kes MK-sarja võitnud.

Neuner on läbi aegade edukaim naislaskesuusataja, olles võitnud maailmameistrivõistlustelt kümme kuldmedalit ja kolm hõbemedalit, Vancouveri olümpial võitis ta kaks kulda ja ühe hõbeda.

Sakslanna alustas laskesuusatamisega üheksa-aastaselt ning võitis noorte ja juunioride MMil ühtekokku seitse kuldmedalit ja neli hõbedat.

Neuner on Saksamaa üks populaarsemaid naissportlasi.

Tänavuse hooaja esimesel MK-etapil Östersundis oli Neuner 15 km tavadistantsil kolmas, võitis napi eduga sprindi ja oli jälitussõidus taas kolmas ning on seetõttu ka MK-sarka üldarvestuses esikohal. Tänavused maailmameistrivõistlused toimuvad Neuneri kodumaal Ruhpoldingus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles