Deniss Karpak sõitis end täna MMil seitsmendaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak
Deniss Karpak Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Austaraalias Fremantle'is peetaval Perth 2011 purjetamise MM-il on Deniss Karpak tänase päeva järel sesitsmendal positsioonil

Tänasel kolmandal võistluspäeval suutis Austraalias Fremantle'is head purjetamisilma Eesti sportlastest  kõige paremini ära kasutada Finn klassis seilav Deniss Karpak.

Võistlejaid tervitas merel päikesepaisteline, kuid mitte liigselt palav ilm ning klassikaline Fremantle Doctor'i nime kandev tuul – edelasuunast kiirusega 9-10 m/s puhuv briis. See aga tähendas, et rada oli lühikese, järsu ja kõrge laine tõttu üsna raske.

Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) näitas täna kõigis kolmes võistlussõidus ülihead minekut, võttes kolmanda ning kaks neljandat finišikohta. Karpak on päevaga väga rahul: «Sõidud õnnestusid ilusti ja olen selle üle väga õnnelik. Küll aga peab nentima, et oli raske päev – kõik sõidud kestsid tund ja 10 minutit ja võtsid käed korralikult läbi.»

Kokku on hetkel peetud viis sõitu, alates viiendast läks kõigis klassides käiku ka ühe halvima tulemuse mahavise, mille järel on Karpak kvalifikatsiooni kokkuvõttes Finnil purjetava 72 mehe konkurentsis 7. positsioonil ning loomulikult tähendab see finaalikohta kuldgrupis. Lauri Väinsalule (Rein Ottosoni Purjespordikool) tõid lisandunud 11., 22. ja 30. koht kokku 46. positsiooni, mis asetab ta hõbelaevastikku. Finaalisõitudesse läheb liidrina hollandlane Pieter-Jan Postma.

Purjelaudur Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) teenis naiste RS:X klassis viimasel kvalifikatsioonipäeval välja 20., 23. ja 25. sõiduresultaadi. Puusta sõnul oli päev üsna kurnav:

«Üldiselt olen oma sooritusega rahul, kuna krüssus oli kiirus hea. Probleeme on mul aga veel tugeva tuulega startimisega, mistõttu ma ei pääsenud esimeses rivis minema, jäin segatud tuulde ja ei saanud päris oma sõitu teha. Lisaks olid sõidud purjelaua mõistes pikad – üle poole tunni ning lõpus olin päris väsinud.» Neiu jääb viie sõidu järgse 47. kohaga finaalis seilama hõbelaevastikku. Esikohal jätkab 68 võistleja seas iisraellanna Lee Korzits.

Laser Radial klassis täiendas Anne-Mari Luik (ROPK) oma sõitude seeriat kohtadega 30,37,33. Ka Luik leidis, et võistlussõidud olid täna erakordselt pikad:

«Rõõmustav on see, et olin krüssus kiire ning ka taganttuules sain end hästi käima. Keeruliseks tegid päeva pikad sõidud - esimene oli tunnine, ülejäänud kaks aga tublisti üle tunni, mis tähendas, et viimases sõidus väsisin ära. Stardid mul ka paraku ebaõnnestusid, kuna ma ei suutnud stardiliinil head positsiooni leida.»

Anna Pohlak (Tallinna Jahtklubi) teenis täna resultaadid 50,45,36, probleemiks olid samuti stardid: «Olen rahul, et viimases sõidus purjetasin konservatiivselt ning on tulemustestki näha, et kindlapeale tegutsedes kujunes sooritus paremaks.

Esimeses kahes sõidus olin tehniliselt agressiivsem, kuid paraku tõi see endaga kaasa mitu ümberminekut. Samuti ei saanud ma hästi stardist ära ega olnud krüssus piisavalt kiire.» Luik on on kvalifikatsiooni järel 102 naise seas 80. ja Pohlak 91. ning mõlemad jätkavad hõbefliidis. Juhib endiselt belgalanna Evi van Acker.

5.-18. detsembrini kestval MM-il võistlevad klassid mitmes osas:
5.-11. detsember – Laser Radial, Finn, RS:X naised
12.-18. detsember – Laser Standard, RS:X mehed, 49er
11.-17. detsember - Star

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles