Maksusudest kõrvale hiilimine toob maksimaalselt kuue aasta pikkuse vanglakaristuse

Oliver Lomp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja.
Raio Piiroja. Foto: Priit Simson

Raio Piiroja väidetavast maksudest kõrvalehiilimisest rääkinud Norra maksuameti pressiesindaja Dag Magnus ütles TV6 spordiuudistele, et selliste juhtumtei puhul on maksimaalne karistus kuus aastat vanglas.

Sündmustest ei maksa siiski ette rutata, kuna esiteks pole Piiroja süüdi mõistetut ja teiseks on selline asjade käik väga ebatõenäoline.

«Meie andmetel ei ole varem Norras selliseid juhtumeid olnud,» ütles Magnus. «Vastavalt Norra maksuseadusele on põhireegel see, et maksude laekumise eest vastutab maksumaksja ise. Sellise juhtumi puhul on maksimumkaristus kuus aastat vanglas.»

Seitse aastat Fredrikstadis mänginud Raio Piiroja varad on arestitud, sest meest kahtlustatakse maksudest kõrvale hiilimises. Uurimise all on ka teiste Eesti jalgpallurite Aleksandr Dmitrijevi, Sander Posti, Alo Bärengrubi, Pavel Londaku ja Enar Jäägeri lepingud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles