Isa ja poeg Roobad püüavad hokikoondist kõrgemale upitada

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Rooba (nr. 8).
Robert Rooba (nr. 8). Foto: Toomas Huik

Isa Jüri Rooba peatreeneripingil, poeg Robert Rooba meeskonna liidrina jääl tuiskamas – see on tandem, mis peab vedama Eesti U20 jäähokikoondise esimesse divisjoni.



Mõistagi ei sõltu kõik vaid Roobade pere isast ja pojast, maksimaalse panuse peavad andma kõik täna Tallinnas algavaks turniiriks koondisse pääsenud mehed.

«Iga päevaga muutub pilt paremaks,» rõõmustas Jüri Rooba. «Alguses olid poisid pisut ebakindlamad ja hajevil, kuid koos harjutades on tekkinud väga hea sisekliima ja minu ning abitreener Olle Sildre jaoks on iga mängija seis saanud selgemaks.»

Eesti koondise tuumiku moodustavad viis igapäevaselt Soomes mängivat noormeest. Paraku kuuluvad neist omavanuste kõrgemasse seltskonda vaid Rooba ja Mart Taru. Lisaks viiele «soomlasele» kuulub koondisse ka üks «lätlane», ülejäänud mängivad ja harjutavad Eestis.

«Narvast on meil väga huvitav seltskond. Kui neil õnnestub sealt kuhugi välja pääseda, võivad neist kasvada head mängijad, kui nad aga peaksid sinna jääma…» mõtiskles Rooba juba tuleviku üle.

Eesti vastasteks on kaks üsna eksootilist jäähokimaad – Austraalia ja Mehhiko. Rooba arvates ei tohi aga neidki alahinnata, sest kui on koondis, siis järelikult on nad ka jääl harjutanud. Lisaks juhtis peatreener tähelepanu asjaolule, et selliste riikide koondistega on varemgi mängitud.

Tõsisemad heitlused ootavad aga eestlasi juba täna Rumeeniaga, homme Belgiaga ja tuleval reedel Serbiaga. Treeneri hinnangul on neist kõige tugevam Rumeenia.

«Meie eesmärk on selge – tõusta esimesse divisjoni,» teatas Rooba. «Arengu seisukohalt oleks see ülioluline, saaksime ju tugevamaid mänge. Kui Robert MMile tuli, patsutasid klubikaaslased õlale ja küsisid, kellega me mängime.

Kui nad kuulsid, et vastasteks on Austraalia ja Mehhiko, vajusid neil näod pikaks. Tegemist on Soome omavanuste koondislastega, kes kohtuvad MMil Rootsi ja USA suguste meeskondadega.»  

Jäähoki MM

U20 2. divisjon Tallinnas

10.12 Eesti – Rumeenia

11.12 Eesti – Belgia

13.12 Eesti – Austraalia

14.12 Eesti – Mehhiko

16.12 Eesti – Serbia

Kõik Eesti koondise mängud algavad Premia jäähallis kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles