Tehingud NBAs – teenekatest mängijatest loobutakse nende teadmata

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lamar Odom
Lamar Odom Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA läheneb hooaja algus ning meeskonnad üritavad hoogsalt endale sobivamaid mängumehi kaubelda. Viimati tabas üllatus Los Angeles Lakersi pallureid, kui nende pikaaegne võitluskaaslane Lamar Odom vahetati Dallas Mavericksi ridadesse.



NBAs on teatavasti üsna tavapärane, et mängijad saavad alles hiljem teada, et nendega on tehtud vahetustehing ja nad peavad seetõttu sundkorras meeskonda vahetama. Viimati kuulsid Lakersi teenekad mängumehed Lamar Odom ja Pau Gasol uudist, et klubi on valmis nad ühe noorema staari (Chris Pauli – toim) nimel konkurentide ridadesse saatma.

Nimetatud tehing jäi küll ära, kuid seitse aastat Lakersi särki kandnud ja klubiga kaks meistritiitlit võitnud Odom oli klubi käitumises niivõrd pettunud, et otsustas sealt ise lahkuda, ja hakkab nüüd kandma Dallas Mavericksi särki. «Keegi ei taha ju minna kohta, kus sind ei taheta,» põhjendas Odom ajalehele Los Angeles Times.

Lakers sai Dallase käest valurahaks 8,9 miljonit dollarit ja järgmise suve noormängijate draft’i esimese ringi valiku.

«Ausalt öeldes see ei meeldi mulle üldse. Odomi kaotus on suur löök. Pau (Gasol) on veel praegu siin ning oleme selle eest tänulikud. See on raske, kui kauaaegne võitluskaaslane mõnda teise meeskonda vahetatakse,» tõdes ajakirjanike piiramisrõngasse sattunud Kobe Bryant.

«Ta ohverdas palju, et aidata võita meil kaks meistritiitlit, ja mis on tasu? Parema pakkumise korral vahetatakse sind lihtsalt mujale ja lükatakse niimoodi kõrvale,» lisas meeskonna abikapten Derek Fisher ESPNile.
Tõenäoliselt ei saa Gasol ennast samuti väga kindlalt tunda, kuna väidetavalt on Lakersi uueks eesmärgiks hankida meeskonda Orlando Magicu keskmängija Dwight Howard.

«Ma saan aru, et see on puhas äri ja tänapäeval ongi siin tegemist rohkem äri kui spordiga,» arvas Gasol. «Mul ei ole olnud kerge jääda rahulikuks ja loobuda mõtlemast erinevate võimaluste peale. Kuid olen praegu veel siin ja selle eest tänulik.» (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles