Treener Üllar Kerde: olen uhke, et mehed august välja tulid

Peep Pahv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brian Cuworth (viskel) tõi Prostejovi vastu 14 punkti.
Brian Cuworth (viskel) tõi Prostejovi vastu 14 punkti. Foto: Sille Annuk

«Tean, et kommentaatorid räägivad – Tšehhi pole korvpallimaa –, kuid tegelikult mängib ju nende koondis Eestist kõrgemal tasemel,» rääkis Rocki peatreener Üllar Kerde. «Tegelikult olen hoopis uhke, et vahepealsest august välja tulime.»

Tartu Ülikool / Rock alustas kohtumist võõrsil Tšehhi klubi Prostejovi vastu kodus kättevõidetud 25-punktilisest eduseisust, ent lubas juba esimesel veerandajal vastased kümme punkti lähemale.

«Esimesel poolajal oli meestel suur algedu peas kinni, ainult Tanel Tein säilitas külma pead,» nentis Kerde Postimehele. «Vaheajal riietusruumis küsisin, miks me nii palju trenni teeme, kui me õpitut platsil ei kasuta.»

Kerdet pahandas hoolealuste nõrk kaitsemäng. 20 minutiga lubati Tšehhi klubi palluritel koguda 48 punkti.

Seevastu kolmas veerandaeg mõjus paljunäinud Kerdele mõnusa palsamina – Rocki kaitse pidas ning rünnak muutus üha sujuvamaks.

«Briant Cusworth läks käima, Kestutus Šeštokas tegutses hästi,» kiitis Kerde leegionäride panust. «Teisel poolajal lubasime vastastel visata vaid 24 punkti.»

Lõpuvile kõlades näitas tabloo Rocki võitu 76:72. Kahe mängu kokkuvõttes oli Eesti meisterklubi Tšehhi meistriliiga tippu kuuluvast meeskonnast üle koguni 29 punktiga.

«Midagi me ikkagi tõestasime,» arvas Kerde. «Loodetavasti hakatakse Eesti korvpalli nüüd rohkem austama, suutsime ju murda alagrupiturniirile.»

Järgmisel etapil ootab Rocki kuus mängu. Kerde sõnul minnakse neid kõiki võitma.

«Olen seda varemgi öelnud, ent kordan – me ei lähe eurosarja õppima ja kogemusi omandama, meie läheme sinna mängima ja võidu eest võitlema,» mõtiskles Kerde. «Kui oleme piisavalt treeninud, küllap siis kedagi ka võidame.»

Samas möönis Kerde, et alagrupiturniir kujuneb paljudele hoolealustele heaks kooliks. «Võimalik, et satume mängima Venemaale, Ukrainasse või Türki – mõned mehed on seal ainult puhkamas käinud,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles