Endine maailma esireket sai Roomas karjääri suurima võidu ning tõuseb maailma edetabelis teiseks

Toimetas Silver Tabo
Copy
Karolina Pliškova.
Karolina Pliškova. Foto: gregorio borgia / ap

Roomas peetud kõrgetasemelise WTA tenniseturniiri finaalis alistas endine maailma esireket, tšehhitar Karolina Pliškova (WTA 7.) kahes setis tulemusega 6:3, 6:4 Suurbritannia esindaja Johanna Konta (WTA 42.) ning tõuseb homme avaldatavas maailma edetabelis teisele kohale.

27-aastase Pliškova jaoks oli tegu karjääri suurima võiduga saviliivaväljakutel toimunud turniiril. Endast aasta jagu vanema Konta alistamiseks kulus tšehhitaril tund ja 27 minutit, mille jooksul servis ta viis ässa briti mitte ühegi vastu. Topeltivigu tegid mõlemad mängijad võrdselt kolm, kõikidest punktidest (125) võitis Pliškova 69 ja Konta 56.

Rooma turniiri võit oli Pliškova teiseks tiitlivõiduks sel hooajal, sest jaanuari alguses võidutses ta ka Austraalias peetud Brisbane’i turniiril.

«See oli suurepärane nädal nii minu kui ka minu tiimi jaoks. Olid mõned rasked matšid, nii et ma olin õnnelik, et suutsin neist võitjana väljuda. Olin täna pisut närviline, kuid see oli finaal, nii et seda võis oodata. See oli minu esimene finaal Roomas, kuid loodetavasti mitte viimane!» rääkis Pliškova matšijärgses intervjuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles