Tottenham valmistub tehinguks, mis võib vapustada Inglismaa kõrgliigat

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meedia huvi Carlos Tevezi naasmise vastu on ülisuur.
Meedia huvi Carlos Tevezi naasmise vastu on ülisuur. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallimeistrivõistluste kõrgliigas palliv Tottenham valmistub üllatuslikuks tehinguks. Nimelt on Londoni klubi võtnud sihikule Carlos Tevez’i.

Manchester City’s ebasoosingusse sattunud ning praegu tõenäoliselt klubi loata Argentinas viibiv Tevez pole City eest väljakul käinud alates septembrist ning viimasel ajal on teda seostatud mitmete klubidega väljaspool Inglismaad, kirjutab The Sun.

Seni on Tevez’it seostatud Itaalia suurklubide AC Milani, Milano Interi, prantslaste Paris Saint Germaini ning Brasiilia suurklubi Corinthiansiga. Nüüd on pildile tulnud ka Tottenham ning seda vaatamata sellele, et Tevez on varasemalt avaldanud soovi Inglismaalt lahkuda.

Tottenham on seni olnud klubiks, kes tavaliselt megasuuri oste ei tee ning nende mängijate palgad ei konkureeri ka Manchester City, Manchester Unitedi ja Londoni Chelsea pallurite omadega. Nüüd ollakse aga valmis neid traditsioone murdma.

Kui näiteks AC Milan soovib Tevez’it laenule võtta, siis Tottenham on valmis City soovide kohaselt mängija kohe ka ära ostma. Tottenham on väidetavalt valmis lauale laduma 23 miljonit eurot. «Tottenham annab endale aru, et tegemist oleks nende jaoks suurima tehinguga pärast Jürgen Klinsmanni palkamist,» sõnas meeskonnale lähedal seisev isik.

Samas võib probleeme tekkida veel ka Tevez'i palganumbriga, kuna tema 230 000 euro suurune nädalane töötasu ei vasta Tottenhami senisele poliitikale. Nimetatud summa teeks temast ülivõimsalt klubi suurima palgaga mängija.

«Paljud leiavad, et Tevez'i palkamine garanteeriks klubile kindlasti koha Meistrite liigas põhiturniirile ning seetõttu tasuks investeering ennast ka ära,» lisati klubi tegemisi hästi tundva isiku poolt.

Sel suvel Tottenham juba hankis endale ühe mängija ManCity’st kui nendega liitus laenulepingu alusel ründaja Emmanuel Adebayor. City’s pingipoisiks taandunud Adebayor on Inglismaa kõrgliigas löönud tänavu Tottenhami ridades 12 kohtumisega kaheksa väravat ja võtnud kindlalt sisse klubi esiründaja koha.

Tottenham on sel hooajal esinenud Inglismaa kõrgliigas väga hästi ning praegu jagatakse Londoni Chelseaga kolmandat kohta, seejuures on Tottenham pidanud ühe kohtumise vähem. Siiski võib just see saada ka üheks takistuseks Tevez'i hankimisel, kuna City ei pruugi soovida argentiinlast loovutada oma ühele suurele rivaalile. City hoiab hetkel Inglismaa liigas esikohta.

Samas on Tevez ise avaldanud soovi liituda just AC Milaniga ning seega oleks tema liitumine Tottenhamiga kindlasti üllatav. «Me teame, et meil on mängija nõusolek, kuid loodetavasti ei anna ta kellelegi teisele nõusolekut,» sõnas Milani asepresident Adriano Galliani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles