Stefanos Tsitsipas: Kreeka tenniseliit pole mind kunagi toetanud

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas Foto: CHRISTOPHE SAIDI/SIPA / CHRISTOPHE SAIDI/SIPA/Scanpix

Intervjuus Eurospordile rääkis Kreeka tennisetäht Stefanos Tsitsipas, et on uhke, et on Kreeka maailma tennisekaardile viinud.

«Tulen riigist, kus pole erilist tennise ajalugu, Kreekal pole seni olnud kuulsaid tippmängijaid. Tahan teha ajalugu ja muuta tennis Kreekas veelgi populaarsemaks,» rääkis 20-aastane kreeklane.

«Algus oli väga raske. Mul ei olnud Kreeka tenniseliidult mingisugust toetust. Võistlusreisid, treenerite tasud tuli endal kanda, see oli uskumatult keeruline,» ütles karjääri jooksul kolm ATP tiitlit võitnud Tsitsipas.

«Võitlesime perega ellujäämise nimel, kuid nüüd on asjad muutunud ja vajadust Kreeka tenniseliidu toetuse järel enam ei ole. Mind on väga palju aidanud ja toetanud Mouratoglou Akadeemia. Isa on õpetanud mentaalselt vastu pidama.»

«Vanemad on andmud mulle hea hariduse ja mul on päris mitu väljakuvälist harrastust. Teen ise videosid ja pildistan palju.»

«Eesmärgiks on võita Suure slämmi tiitel.»

Maailma edetabeli kuues reket ütles veel, et ta ei usu kirurgiasse ning üritab eritreeningutega vältida vigastusi juba eos.

«Arvan, et meie kehas on piisavalt ressursse, et vajadusel end tervendada. Kirurgline sekkumine võib terve organismi funktsioneerimise ära rikkuda,» lisas Tsitsipas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles