Šveitsi jalgpalliklubi juht võrdles FIFAt terroriorganisatsiooniga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Sioni president Christian Constantin
FC Sioni president Christian Constantin Foto: SCANPIX

Šveitsi jalgpalliklubi FC Sion president Christian Constantin, kes püüab vaidlustada oma klubi väljaheitmist Euroopa Liigast võrdles Rahvusvahelist Jalgpalli Liitu FIFAt terroriorganisatsiooniga ja fõderatsiooni juhti Sepp Blatterit endise Liibüa liidri Mummar Gaddafiga, kirjutab Sport-Express.

FIFA keelas mäletatavasti Sionil suvel mängijaid osta, kuna 2009. aastal rikuti väravavahi Essam El-Hadary ostmisel reegleid. Suvel aga keeldu eirati. FIFA nõuab nüüd, et Sionile tuleb tagantjärgi määrata kõikides kohtumistes, kus nad uusi jalgpallureid kasutasid, 0:3 kaotused. Seni ei ole Šveitsi Jalgpalli Liit seda aga teinud ja ettekirjutuste täitmiseks on aega 13. jaanuarini. Kui selleks kuupäevaks nõudmisi ei täideta, siis peatatakse Šveitsi liikmesolek FIFAs.

 «See on terroristlik akt, millega võitlemiseks kasutame kõiki juriidilisi vahendeid,» ütles Constantin intervjuus Basler Zeitungile, «Sepp Blatter on igasuguse reaalsustaju kaotanud diktaator, hull kes ähvaradab Šveitsi FIFAst välja visata, selle asemel, et otsida lahendust  Sioniga seotud probleemile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles