Anett Kontaveit: oli väga hea aasta

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Eesti Tennise Liit

Kui Eesti tennisistide aastalõpupeol anti parimatele üle auhindu, oli Anett Kontaveit parajasti Floridas vormistamas hooaja tähtsaimat võitu. Seetõttu sai ta U18 ja U16 vanuseklassi Eesti parimale mõeldud klaaskarikad kätte veidi hiljem meeste tennisekoondise treeneri Peeter Lambi käest.

Kontaveit ütles lühiusutluses Eesti Tennise Liidu koduleheküljele, et lõppeva aasta mõned tulemused olid isegi seatud eesmärkidest paremad. «Kõik läks kokkuvõttes hästi, nii tulemuste kui ka mängulise arengu poolest. Tagasilööki vigastuse või vormilanguse näol samuti polnud,» ütles Kontaveit.

Meenutame, et Kontaveit saavutas 2011. aastal kolm esikohta naiste ITFi turniiridel ja kaks võitu juunioride seas, neist teise maailma ühel tuntumal noorteturniiril Orange Bowl’il. Ning vähem oluline pole ka see, et need võidud jaotusid aastasse üpris ühtlaselt.

Tähtsaimaks pidas Kontaveit mõistagi Orange Bowl’i võitu. «Olen kuulnud, millised mängijad on selle turniiri varem võitnud. Kuid ega need nimed nüüd mulle kindlamat tunnet ei anna – edaspidi tuleb edu ikka ise kätte võidelda,» sõnas Eesti parim noortennisist.

Kodus ei saanud Kontaveit pärast talvist Föderatsiooni karikasarja matši üldse mängida. Kui mullu tuli ta Eesti meistriks ning mängis ka aastalõputurniiril, siis tänavu langesid neile aegadele vastavalt Wimbledoni noorteturniir ja Orange Bowl. «Tahaksin küll kodus ka vahel mängida, ent kui välismaal on tähtsamad turniirid, tuleb neid eelistada,» tõdes Kontaveit.

2012. aasta plaanide kohta arvas Kontaveit, et naiste turniiridele tuleks rohkem keskenduda, kuid suure slämmi noorteturniirid ning neile eelnevad soojendusvõistlused teeb ta kaasa.

Jõululaupäeval 16-aastaseks saav Kontaveit sõidab 25. detsembril treeningulaagrisse Dubaisse ja sealt järgmise aasta 8. jaanuaril Austraaliasse. Aasta esimese suure slämmi turniiri, Austraalia lahtiste meistrivõistluste noorteturniir algab 22. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles