Roger Federer tahab osaleda Tokyo olümpiamängudel

Kris Ilves
, reporter
Copy
Roger Federer 2012. aasta Londoni olümpiamängude finaalis.
Roger Federer 2012. aasta Londoni olümpiamängude finaalis. Foto: Dominic Ebenbichler / REUTERS

38-aastasel tenniselegendil, 20-kordsel suure slämmi turniiri võitjal Roger Federeril on auhinnakapist puudu individuaalne olümpiakuld. Kui kõik klapib ja eelkõige tervis vastu peab, osaleb šveitslane järgmisel suvel toimuvatel Tokyo olümpiamängudel.

«Ma olen Tokyo osas põnevil, aga pole veel kindel, kas osalen seal,» tunnistas Federer hiljutises intervjuus, vahendab Sky Sports. «Minu plaanid on tehtud järgmise aasta Wimbledoni turniirini, mis toimub paar nädalat enne olümpiamänge. Arvan, et otsustan olümpiamängudel osalemise lähinädalate, loodetavasti järgmise kuu jooksul,» lisas šveitslane.

Federer debüteeris olümpiamängudel 2000. aastal Sydneys. Toona 18-aastane olnud Federer jõudis mõnevõrra üllatuslikult poolfinaali, kuid kaotas seal sakslasele Tommi Haasile ja hilisemas pronksimängus prantslasele Arnaud Di Pasquale’le. Neli aastat hiljem Ateenas oli Federer juba suursoosik, aga kaotas teises ringis 18-aastasele tšehhile Tomaš Berdychile.

2008. aastal Pekingis kandis Federer taas favoriidikoormat, kuid tunnistas veerandfinaalis ameeriklase James Blake’i paremust. Federer ei lahkunud Pekingist aga tühjade kätega, sest tuli paarismängus koos kaasmaalase Stan Wawrinkaga olümpiavõitjaks. 2012. aastal Londonis jõudis Federer finaali, kaotades seal šotlasele Andy Murrayle. Neli aastat hiljem Rio de Janeiros šveitslane ei osalenud, sest taastus põlvevigastusest.

«Olümpiamängud on olnud minu jaoks eriline sündmus. Taas sellest osa saada oleks suurepärane, eriti seepärast, et ma ei saanud osaleda Rio de Janeiros. Kuid pean arvestama, mida arvab mu perekond ja kuidas peab vastu mu keha. Kui kõik läheb hästi, siis tunnen, et olümpial osalemine on õige asi,» rääkis Federer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles