Maailma tennisetipud tulevad Eestisse

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
US Openil Serena Williamsiga kohtunud Elina Svitolinat võib veebruaris loodetavasti näha Tallinnas
US Openil Serena Williamsiga kohtunud Elina Svitolinat võib veebruaris loodetavasti näha Tallinnas Foto: Robert Deutsch/USA Today Sports

2020. aasta veebruari alguses peetakse Tallinnas taas Fed Cupi tenniseturniiri Euro-Aafrika tsooni I grupi kohtumised. Kui riikide esireketid kaasa löövad, on Eestisse oodata kümneid tippmängijaid. 

Kuulsamad nimed on ukrainlannad Elina Svitolina (WTA 8.) ja Dayana Jastremska (WTA 24.), horvaaditarid Petra Martic (WTA 15.) ja Donna Vekic (WTA 20.) ning kreeklanna Maria Sakkari (WTA 22.).

Euro-Aafrika I grupis on 13 naiskonda, seitse nendest peavad kohtumised Tallinnas Tallinki Tennisekeskuses. Eestis mängivad Ukraina, Itaalia, Horvaatia, Austria, Bulgaaria, Kreeka ja Eesti. Kuus naiskonda (Serbia, Poola, Rootsi, Türgi, Luksemburg ja Sloveenia) võistlevad Luxembourgis.

Mõlema turniiri võitja pääseb maailmaliiga üleminekumängudele. Turniiride kaotajad langevad aga Euro-Aafrika II gruppi. Tallinki Tennisekeskuses toimus Fed Cupi Euro-Aafrika I grupi turniir ka 2017. ja 2018. aastal. «ITF on meie turniirikorraldusega väga rahule jäänud ja soovis, et me ka 2020. aasta turniiri korraldaksime,» ütles tenniseliidu peasekretär Allar Hint.

Nagu selgi aastal toimub paralleelselt kaks turniiri, osalejaid seega poole vähem ja seetõttu on ka logistika lihtsam. «Sellegipoolest kaasnevad turniiriga suured kulutused ja odav lõbu see pole, aga leidsime, et võimalust tipptennis taas Eestisse tuua tuleb kasutada,» lisas Hint. «Fed Cupi turniirile on pealtvaatajaid jagunud ja Eesti mängude ajal on olnud täismaja. Miks see sel aastal teisiti peaks olema,» arvas Hint.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles