Eesti noortennisist päästis Oslos kolm matšpalli ja võitis maratonlahingu

Toimetas Kris Ilves
Copy
Katriin Saar.
Katriin Saar. Foto: www.tennis.ee

17-aastane Katriin Saar (WTA 1146.) päästis Oslos 15 000 dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiri avaringis kolm matšpalli ja võitis kolm tundi ja 22 minutit kestnud maratonlahingus itaallannat Maria Vittoria Viviani (WTA 1025.) 7:6 (3), 4:6, 7:5.

Esimeses setis olid mõlemad mängijad hädas servi hoidmisega, seisuni 5:5 oli tehtud koguni kaheksa servimurret, kirjutab Tennis.ee. Kiires lõppmängus asus eestlanna 3:0 juhtima ja võitis 7:3. Saare edu jätkus ka teise seti alguses, kui eestlanna läks 4:2 ette, kuid siis tuli tagasilöök ja Viviani võitis neli geimi järjest.

Otsustavat setti alustas Saar murdega, aga kaotas taas neli geimi järjest. Seisul 5:3 oli Vivianil kasutada kolm matšpalli, kuid Saar ei andnud alla, päästis need kõik ja murdis hoopis ise vastase pallingu. Eestlanna võitis viis geimi järjest ja kindlustas pääsu teise ringi, kus on tema vastaseks teise asetusega Rootsi tennisist Marina Yudanov (WTA 530.).

Saar lõi neli serviässa ja tegi kümme topeltviga, Viviani serviässa kirja ei saanud ja tegi kaks topeltviga. Saarel oli kasutada 25 ja Vivianil 17 murdepalli, mõlemad realiseerisid üheksa.

Loe edasi Tennis.ee leheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles