Mourinho tahab Inglismaale naasta

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Mourinho
Jose Mourinho Foto: SCANPIX

Endine Inglismaa jalgpalliklubi Chelsea peatreener Jose Mourinho avaldas, et järgmine samm tema treenerikarjääris on naasta Inglismaa kõrgliigasse.

48-aastane portugallane juhendab praegu Hispaania hiidu Madridi Reali ning sõnas intervjuus BBC Radio 4-le, et on seal küll rahul, kuid Inglismaa on tema kirg.

«Minu järgmine samm on Inglismaale naasta,» teatas Mourinho, ning lisas naljatledes: «Otsige mulle paari aasta jooksul mingi klubi.»

Mourinho tüüris Chelsea kahe Inglismaa meistritiitlini ja Inglismaa karikani ning lahkus klubis 2007. aastal. Seejärel võitis ta Milano Interiga Meistrite liiga, Itaalia liiga ja Itaalia karika. 2010. aastal siirdus ta Madridi Reali etteotsa.

Hispaania liigas on tema hoolealused praegu teisel kohal, jäädes kolme punktiga alla Barcelonale.

«See on ilmselt jalgpalliajaloo suurim klubi, ma ei tahtnud jääda ilma võimalusest seal töötada,» sõnas Mourinho Reali kohta. «Aga kui võimalik, tahan Inglismaale naasta ja sinna kauaks ajaks jääda.»

Juba mõnda aega on spekuleeritud, et kui Manchester Unitedi peatreener Sir Alex Ferguson ükskord pensionile jääb, võiks tema töö üle võtta just Mourinho.

2009. aasta juulis antud intervjuus sõnas Mourinho ManU juhendamise kohta: «Mõtleksin Manchester Unitedisse minekust kui nad tahaksid mind Sir Alex Fergusoni mantlipärijaks. Kui nad tahavad, siis lähen.»

25 aastat Manchester Unitedit juhendanud 69-aastane Ferguson aga tunnistas tänavu, et ei tea, kaua ta veel selles ametis jätkab. «See sõltub minu tervisest. Jätkan, kuni ei tunne enam seda energiat, mis on mind alati saatnud,» teatas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles