ATP finaalturniiril loositi ühte alagruppi Djokovic ja Federer

Postimees Sport
Copy
Novak Djokovic ja Roger Federer.
Novak Djokovic ja Roger Federer. Foto: LAURENCE GRIFFITHS / AFP

Sel pühapäeval algavale ATP hooaja finaalturniirile loosti alagrupid. Ühte alagruppi sattusid nii Novak Djokovic kui ka Roger Federer.

ATP finaalturniir on hooaja viimane turniir, mida korraldatakse alates 2009. aastast. Sinna saavad kutse aasta kaheksa parimat tennisisti. Auhinnafond on 8 miljonit USA dollarit.

Maailma esireket Rafael Nadal pääses alagrupis nii Djokovicist kui ka Federerist. Samas on hispaanlane olnud veidi hädas vigastusega, mille tõttu pidi ta eelminesel nädalal Pariisi Mastersi turniiri pooleli jätma. Vaatamata sellele on ta siiski hooaja finaalturniiril kohal.

Nadal loositi A-gruppi, kuhu kuuluvad lisaks Nadalile ka venelane Daniil Medvedev, kreeklane Stefanos Tsitsipas ning sakslane Alexander Zverev.

B-alagrupis saavad aga kokku turniiri kuuekordne võitja Djokovic ja viiekordne võitja Federer. Lisaks neile on alagrupis veel ka austerlane Dominic Thiem ning itaallane Matteo Berrettini.

Djokovicil on võimalik aasta viimase turniiriga tõusta uuesti Nadalist mööda maailma esinumbriks, kuid selleks peab Djokovic turniiri võitma, samas kui Nadal ei tohi pääseda veerandfinaali. Kui Nadal aga alagrupis ühegi mängu ei võida, piisab Djokovicil kahest alagrupivõidust ja finaali pääsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles