Prantsusmaa sai hakkama suurüllatusega ning alistas kodus mänginud Austraalia

Postimees Sport
Copy
Prantsusmaa võidukas naiskond
Prantsusmaa võidukas naiskond Foto: Trevor Collens/AP

Tennise Fed cupi finaalis kohtusid omavahel Prantsusmaa ja koduareenil mänginud Austraalia. Üle 16 aasta tõstsid ihaldatud trofee peakohale prantslased, kes otsustava paarismängu võiduga teeniti 3:2 võit. 

Eile alustati finaaliga, mis täna kulmineerus. Avapäeval alustas võiduga Prantsusmaa, kui kindlalt 6:1 6:1 alistas nende esireket Kristina Mladenovic Austraalia teise Ajla Tomljanovic. Maailma esireket ja Austraalia suurlootus Ashleigh Barty korraldas, aga kohe hävitustöö ja võttis kuiva 6:0 6:0 võidu Caroline Garcia üle. 

Nii mindi tänasele võistluspäevale viigiseisul 1:1. Avamängus võttis kindla 6:4 7:5 võidu Tomljanovic, kes seljatas Prantusmaa kolmanda reketi Pauline Parmentier. Nüüd oli prantslannadel selg vastu seina ja Austraalial võimalus üle 45 aasta taas võidutseda. 

Selleks tuli Bartyl üle mängida Mladenovic ja kõik algaski ilusti. Avaseti võitis austraallanna kiiresti 6:2 ja ka teise seti lõpus oli võimalus murdega ette minna, kuid nii ei läinud ning Mladenovic rabeles end keerulisest seisust välja. Prantslanna võitis järgnevad kaks setti seisuga 6:4 7:6 ja ees ootas otsustav paarismäng. 

Peaaegu 14 000 inimest vaatasid Perth Arenal toimunud viimast lahingut ning kodupubliku kurvastuseks võtsid Mladenovic/Garcia selge 6:4 6:3 võidu Barty/Stosur vastu ning aeg oli neil taas rõõmustada. Viimati juhtus see 2003. aastal, kui Moskvas alistati USA. 

 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles