Hjelmeset: Northug ei võida Tour de Ski'd

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odd-Bjørn Hjelmeset
Odd-Bjørn Hjelmeset Foto: Scanpix Norway

Norra vanameister Odd-Bjørn Hjelmeset ei usu, et tema kaasmaalane Petter Northug suudab võita murdmaasuusatajate selle hooaja tähtsaima jõuproovi ehk Tour de Ski.

«Arvan, et Lukas Bauer ja Dario Cologna on Petteri jaoks liiga tugevad,» sõnas 40-aastane Hjelmeset VG Nettile MK-sarja üldarvestuses esikohta hoidva Northugi võiduvõimalustest rääkides. «Kindlasti tuleb huvitav võistlus, aga usun, et näiteks vahespurdid ei tule Petterile kasuks.»

Samas tõdes Hjelmeset, et usub, et norralastel läheb tänavusel Tourile väga hästi. «Meil on muidugi Marit Bjørgen, aga lisaks talle veel ka Therese Johaug ja Vibeke Skofterud, kes on sel hooajal häid tulemusi näidanud, seega ma ei kahtle, et nad suudavad sama ka Touril,» arutles Hjelmeset.

Tour de Ski algab 29. detsembril Oberhofis ja lõpeb 8. jaanuaril Val di Fiemmes.

Eestit esindab tänavu üheksa suusatajat: meestest Peeter Kümmel, Timo Simonlatser, Kein Einaste, Aivar Rehemaa, Algo Kärp, Karel Tammjärv ja Eeri Vahtra ning naistest Triin Ojaste ja Tatjana Mannima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles