Tsitsipas: mitte kunagi varem, ausalt, pole mul olnud sellist publikutoetust

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Kreeklane Stefanos Tsitsipas sai pühapäeval Londonis ATP aastalõputurniiri võidukarika pea kohale tõsta.
Kreeklane Stefanos Tsitsipas sai pühapäeval Londonis ATP aastalõputurniiri võidukarika pea kohale tõsta. Foto: Alexey Filippov/Sputnik/Scanpix

Pühapäeval Londonis ATP aastalõpu tenniseturniiri finaalis nähti tennisetulevikku. Tõeliseks trilleriks kujunenud matši ajal hüüdis rahvas kreeklase Stefanos Tsitsipase perenime ja 21-aastasest kreeklasest sai noorim ATP Finalsi võitja pärast 2001. aastat, mil turiiri võitis austraallane Lleyton Hewitt.

Äärmiselt karismaatiline Tsitsipas, kes väljakul meenutab mingis mõttes Robin Hoodi, on üks mitmest uue põlvkonna tennisistist, kes on Kolmele Suurele (Rafael, Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer) kinda visanud. Noore kreeklase värvikas väljanägemine ei sega tal esitamast tippklassi tennist: ühe käega tagakäsi, osavad volled võrgus ja samas täielik atleetlikkus. Tsitsipas läheb jaanuaris Austraalia lahtistele vaieldamatult ühe tiitlipretendina.

Finaal oli finaali vääriline. Austerlane, 25-aastane Dominic Thiem oli terve turniiri vältel palli löönud meeletu jõu ja kiirusega ning selle kõige juures täpseks jäädes.

Mis veelgi huvitavam – finaalis kohtusid mehed, kes mõlemad löövad tagakätt ühe käega – kas tagasi tennise juurte juurde? Viimati mängisid mõlemad finalistid aastalõputurniiril ühe käega tagakätt aastal 2006, kui finaalis kohtusid Federer ja James Blake.

Thiemil tuli anda endast kõik, kuid sellest jäi pühapäeval Tsitsipase vastu väheks.

Stefanos Tsitsipas näitas ATP aastalõputurniiri finaalis Dominic Thiemi vastu kohati uskumatut atleetlikkust
Stefanos Tsitsipas näitas ATP aastalõputurniiri finaalis Dominic Thiemi vastu kohati uskumatut atleetlikkust Foto: TONY O'BRIEN/Action Images via Reuters/Scanpix

Mida pikemaks kujunesid pallivahetused, seda kindlam võis olla, et punkti teenib kreeklane – ta kruttis tagakäe topspinile lihtsalt pisut ekstra vinti peale ja kõik pallid maandusid täpselt seal, kus Tsitsipas tahtis.  Lõpuks veel jõulised eeskäe äralöögid ja Tsitsipas oli saavutanud esimese ATP1000 turniiri võidu. Thiem alistus numbritega 6:7 (6), 6:2, 7:6 (4).

«Me mängisime täiesti uskumatu finaali,» ütles Thiem pärast mängu. «Mängime maailma üht brutaalsemat mängu. Mõlemad andsid endast 100 protsenti, Stefanos, sa väärisid seda võitu täielikult, oled imeline mängija. Loodan, et meil on nii mõnedki fantastilised finaalid veel ees,» rääkis Thiem.

Tsitsipas omakorda õnnitles austerlast ja tänas publikut sõnadega:«Mitte kunagi, mitte kunagi pole ma sellist toetust publikult saanud. Ausalt. Võidu eest võlgnen tänu ka teile! Atmosfäär oli lihtsalt imeline. Aitäh,» ütles Tsitsipas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles